StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: ŠOKANTNO OTKRIĆE NA UGLJANU

U jutarnjoj šetnji uz more otočanin naišao na - ljudsku lubanju!

20. lipnja 2017. - 00:50
IMG-20170619-WA0010

Ljudska lubanja iz zasada neutvrđenog perioda pronađena je u subotu u šumi na obali mora u uvali Batalaža na otoku Ugljanu, 500 metara sjeverozapadno od samostana sv. Jeronima iz 15. stoljeća. Na šokantno otkriće ljudskih ostataka naišao je mještanin Alexandre David Mekelenić dok je bio u svojoj uobičajenoj jutarnjoj šetnji.

- Bilo je oko 11.30 sati kada sam šetao uz more, na svom omiljenom mjestu. Tuda svakodnevno prolazim, no taj sam dan u jednom trenutku na zemlji ugledao nešto čudno. Kada sam se sagnuo i približio shvatio sam da je riječ o - ljudskoj lubanji. Virila je tek nekoliko centimetara iz zemlje. Nisam ništa dirao i odmah sam nazvao policiju. Kada su došli pokazao sam im mjesto gdje sam sve pronašao – ispričao je otočanin koji se na Ugljanu bavi iznajmljivanjem apartmana.
Zasad se tek pretpostavlja da je riječ o lubanji iz starijih vremena, odnosno da nije riječ o nedavnom događaju povezanom s kriminalitetom, a mjesto pronalaska ograđeno je policijskom trakom.

- Policajci su u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru (ŽDO) obavili očevid na licu mjesta i nastavljaju rad po tom predmetu. To je sve što možemmo zasada reći - kazala je Nikolina Bačić, glasnogovornica zadarske policije.

Kako doznajemo, još se, naime, čeka odluka hoće li ili neće biti ekshumacije pronađene lubanje koja bi po nalogu državnog odvjetništva trebala biti prevezena na Odjel patologije zadarske Opće bolnice gdje bi se obavila potrebna vještačenja.

- Lubanja je izgledala dosta staro, a bila je negdje dva ili tri metra udaljena od mora, te oko 500 metara udaljena od samostana. Koliko sam uspio vidjeti nije riječ samo o lubanji, već tu se nalaze i ostali dijelovi kostura jer iz zemlje vire kosti. Ja nisam ništa dirao, no od subote je lubanja i po svemu sudeći ostatak kostura tu ograđen samo policijskom trakom. Tuda može svatko prolaziti – kazao je Mekelenić.

Kada će se i hoće li se uopće obaviti ekshumacija ljudskih ostataka jučer nam u Županijskom državnom odvjetništvu nisu znali reći.

18. travanj 2024 17:26