StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: OTKRIVAJU SE DETALJI STRAVIČNE SMRTI ZADRANKE SARE (14)

Istražitelji su odmah imali jasne indicije o mogućem počinitelju, iako je obitelj tvrdila da je - pala s kreveta na nož

21. lipnja 2017. - 22:00

Smrt zadarske tinejdžerice Sare Čirjak (14) na obiteljskom imanju u velebitskoj vrleti Žuljine šokantna je i sa strašnom pozadinom. 

U prvu verziju, koju su njezini rođaci ispričali medicinskom osoblju i policiji - da je djevojčica pala s kreveta na nož - nije povjerovao nitko, dapače, policija je ubrzo slučaj počela istraživati kao ubojstvo, piše Jutarnji list

Završen očevid na Velebitu: djevojčica iz Zadra ubijena je hladnim oružjem, uhićeno osam članova rodbine

U srijedu u poslijepodnevnim satima u prostorijama policije u Gospiću sjedilo je osmero osoba, najbližih rođaka djevojčice, a barem jedna među njima joj je presudila. Do zaključenja ovog članka nije bilo poznato koja, pa nije bilo službeno osumnjičenih.

Osim ujaka i njegovih trojice braće, koji zajednički gospodare OPG-om tj. rančem, na obavijesnom su razgovoru bile i baka djevojčice, jedna ujna te dvije ujakove kćeri. 

Starija od njih dvije prekinula je studij veterine u Zagrebu i vratila se kući te je imala psihičkih smetnji. Jesu li te tegobe pridonijele sukobu zbog kojeg je možda ugašen mladi život, tek će se utvrditi. Postoje ozbiljne indicije da se u utorak oko 7.30 sati dogodilo upravo to.

Jutarnji pouzdano doznaje da su rođaci djevojčice rekli timu koji ju je preuzeo da je djevojčica pala s kreveta. Članovi tima Hitne pomoći gledali su ih s nevjericom jer su već na prvi pogled uočili da ona ima teške porezotine, a možda i ubode na predjelu prsnog koša. 

Krenuli su put gospićke bolnice. Dežurni tim na hitnoj kirurgiji čekao je spreman. No, tragedija je dobila epilog još u vozilu Hitne pomoći - dijete je preminulo.

Točno u 8.30 sati medicinsko je osoblje izvijestilo PU ličko-senjsku o događaju. U tom trenutku bila je to tek sumnjiva smrt o kojoj je policija prema proceduri izvijestila nadležno Županijsko državno odvjetništvo, ono u Karlovcu, te je spis otvorio zamjenik županijske tužiteljice Mladen Krajačić. 

On je izdao nalog za obdukciju te je tijelo otpravljeno na Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu. Liječničke sumnje upućuju na nasilnu smrt oštrim hladnim oružjem, vjerojatno nožem, no taj dio nitko u ovom trenutku ne želi potvrditi dok o tome svoje mišljenje ne iznesu vještaci sudske medicine.

Svoj posao u ovom predmetu tužitelj Krajačić nastavit će u četvrtak, kada bi trebao ispitati u međuvremenu osumnjičenu osobu ili više njih. 

Tijekom srijede istragu je vodila policija. Jedan tim izuzimao je tragove na mjestu događaja, a drugi ispitivao osmero članova obitelji. 

Lička je policija ovom slučaju pristupila s posebnim oprezom i vrlo ozbiljno s obzirom na sve okolnosti, pa s konkretnim informacijama u srijedu nije izlazila. Novinarima Jutarnjeg rečeno je samo da obavljaju izvide i intenzivno istražuju slučaj.

Ipak, Jutarnji neslužbeno doznaje da su istražitelji već na početku imali vrlo jasne indicije o pogućem počinitelju, koje će se poslije pretvoriti u kaznenu prijavu za ubojstvo. 

Naime, svi iskazi upućivali su na jednu osobu među njima, a ono što je mučilo istražitelje bilo je je li samo ta osoba počinila zločin ili je u tome imala pomoć nekoga od svojih bližnjih.

16. travanj 2024 14:50