StoryEditorOCM
4 kantunaEPILOG MASOVNE TUČNJAVE NA POLUOTOKU

Sijevale šake, letjele stolice, pa sve završilo skakanjem po 52-godišnjaku

Piše B.S.
24. lipnja 2017. - 00:10
ledana6-230617.JPG

Policija još utvrđuje sve okolnosti masovne tučnjave koja je kulminirala skakanjem po tijelu 51-godišnjeg D. A. nakon što je u noći na četvrtak iz još neutvrđenih razloga počela koškanjem na tematskoj zabavi "Hot in the city" u zadarskom lounge klubu "Ledana". Nakon rijetko viđenog fizičkog iživljavanja koje se na očigled domaćih i stranih gostiju, odvijalo na vrlo posjećenim zadarskim mjestima - Perivoju kraljice Jelene Madijevke i trgu Pet bunara gdje se nalaze klubovi, policija je uhitila osam muškaraca, a 51-godišnjak je zbog težine ozljeda prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje je operiran.

-Policijski službenici I policijske postaje Zadar provode kriminalističko istraživanje nad devet muškaraca u dobi od 22 do 51 godinu koje se sumnjiči da su se, u noći sa srijede na četvrtak, u ugostiteljskom objektu u Perivoju kraljice Jelene Madijevke u Zadru, fizički sukobili. Cijeli slučaj se još istražuje - rekli su u policiji nakon intervencije na zadarskom Poluotoku. Što je bio uzrok tučnjave nitko od uhićenih muškaraca u policiji nije htio reći, no očito je da je sukobu u kojem su, kako doznajemo, sudjelovale dvije suprotstavljene strane, kumovao alkohol jer im je svima izmjereno od 0.24 do 1.7 promila u krvi.
- Demonstrirali su silu cijelu večer i uopće nije bilo ugodno. Jednog su čak, kako mi se učinilo, zarezali nožem. Na kraju su otišli bacajući stolice na sve strane – ispričala je Zadranka nakon što je svjedočila obračunu u kojem su lakše ozlijeđeni i 24-godišnjak, te 41-godišnjak, no najgore je prošao 51-godišnjak koji je u zadarsku bolnicu dovezen "iščerupan" sa slomljenom podlakticom, te ogrebotinama po cijelom tijelu.

- Pacijent je zadobio teške tjelesne ozlijede. Operiran je u četvrtak i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, te je izvan životne opasnosti - rekao je dr. Edi Karuc, rukovoditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice Zadar.


U nastavku istrage policija je sa lica mjesta izuzela snimku jedne od nadzornih kamera kojom bi se trebala rasvijetliti što se točno dogodilo oko dva sata iza ponoći kada je tučnjava započela.
- Žao mi je što se to dogodilo i što je netko ozlijeđen. Bio sam tamo, no ne znam o čemu se radilo i što je bio motiv sukoba. Odmah na početku naši su zaštitari udaljili muškarce koji su se sukobili iz našeg prostora. Sve je dalje preuzela policija – kazao je Branimir Markov, vlasnik lounge kluba Ledana, gdje je započeo sukob devetorice muškaraca.

Tijekom petka kriminalističkom obradom utvrđeno je da su za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 51-godišnjaku odgovorna četvorica Zadrana u dobi od 25 i 24 godine. Oni će u daljnjoj obradi zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozlijeda biti privedeni pritvorskom nadzorniku, a onda i kod suca istrage na Županijskom sudu u Zadru. Ostalim sudionicima slijede prijave, a kako doznajemo, svi su već od ranije poznati policiji.
Zadranin koji je zbog težine ozlijeda završio u bolnici svojedobno je bio u zadarskoj skupini osuđenoj za preprodaju 4.5 kilograma heroina. Osuđen je tada na šest godina i četiri mjeseca zatvora.

24. travanj 2024 17:04