StoryEditorOCM
4 kantunaBUKA IRITIRA GRAĐANE

Kupio staro željezo preko razglasa, pa kažnjen zbog remećenja javnog reda i mira

Piše B.S.
30. lipnja 2017. - 23:07
index_slika2_velika

Sakupljač starog željeza, 40-godišnji P.Č. iz Budimaca, osuđen je na novčanu kaznu nakon što je 10. veljače oko 9.30 sati u mjestu Turanj narušavao javni red i mir jer je sa razglasa na kombiju vikao: „Kupimo staro željezo, stare kade, špakere i neispravne akumulatore“.

Osuđen je na novčanu kaznu od 764 kune jer je sud zaključio da puštanje navedenog teksta na razglas predstavlja remećenje javnog reda i mira i može uznemiriti i unespokojiti, pa i iritirati građane koji imaju pravo na mir.

Suvozač iz teretnog vozila 22-godišnji J.Đ. u istom je postupku oslobođen optužbe da je napao mještanina koji je bio u kombiju iza njihova vozila, te im nekoliko puta zatrubio da prođe.

Nakon što mu je 40-godišnjak dao znak da ga zaobiđe, te se maknuo u desnu stranu mještanin je uzviknuo: „Što radite po mom selu! No tada je iz vozila izašao 22-godišnjak, te mu nekoliko puta pokucao po vjetrobranskom staklu govoreći: „Otvaraj, otvaraj milu ti majku j...“ . Mještanin se nakon toga preplašio misleći da ovaj za pojasom ima pištolj. Dao je gas i odmah nazvao policiju tako da su ih oni zaustavili u Biogradu. Na sudu je pak opovrgnuo da se dogodilo išta slično.

19. travanj 2024 20:17