StoryEditorOCM
4 kantunaPOHOD RAZVOJAČENOG BRANITELJA

Doznajemo što stoji iza brutalnog zločina na Rabu: ubojica i žrtva bili su u svađi zbog kuće, rastrojilo ga je i to što je ostao bez posla, a napustila ga je i supruga

Piše PSD, JL, 100posto
2. srpnja 2017. - 18:05
8847766

 

U mirnoj ulici, u Barbatu na otoku Rabu, pred očima mještana, danas oko 10 sati, dogodilo se ubojstvo. Muškarac četrdesetih godina najprije je drugom muškarcu prostrijelio nogu, a potom ga je, ispucavši u njega još nekoliko metaka, brutalno ubio. 

Kako neslužbeno doznaje 100posto.hr, ubijen je psihijatar, dr. Rakić iz Raba. Ubojica Srđan Smojver potom se zabarikadirao u kuću, naoružan bombama, puškom i pištoljem. 

"Oko 10 sati začuo sam pucanj, a potom i zapomaganje čovjeka. Krenuo sam prema mjestu s kojeg su dopirali jauci, a potom se od nekud stvorio Srđan Smojver koji je u ranjenog čovjeka sasuo kišu metaka. Ubio ga je nasred ulice, kao zeca", kazao je za 100posto stanar ulice u kojoj se dogodilo ubojstvo.

Kako neslužbeno doznaje 100posto.hr, supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju. 

Po pričanju mještana, ubojica je Srđan Smojver je iz Rijeke, a stan u Barbatu kupio je prije četiri godine. Do prošle je godine radio na platformi, no onda je, zbog nemirne situacije s izbjeglicama, ostao bez posla, nakon čega ga je napustila i supruga. 

Nakon što je proživio nekoliko tragedija, danas je i sam uzrokovao tragediju jedne obitelji.

Ubojica je pucao i na liječnikovu suprugu, koja je, kako bi se spasila, skočila s kata, pri čemu je zadobila ozljede i prijelome, no izvukla je živu glavu.

Kako piše Jutarnji, navodno je Smojver donedavno bio na liječenju u bolnici, a policija treba ispitati odakle tom razvojačenom branitelju dugo oružje i bombe koje se inače ne smiju posjedovati.

24. travanj 2024 21:22