StoryEditorOCM
4 kantunaSUDAC HRVOJE VISKOVIĆ DONIO PRESUDU

Hrvoju Kneževiću 30 godina zatvora zbog ubojstva djevojke!

11. srpnja 2017. - 11:12
par

Zbog ubojstva djevojke koju je usmrtio brojnim udarcima tupim i oštrim predmetom, u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zadru 23-godišnji Hrvoje Domobran Knežević nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora. Predsjednik Sudskog vijeća Hrvoje Visković izrekao mu je tridesetogodišnju kaznu nakon što je u dokaznom postupku utvrđeno da je djevojka trpila veliku patnju zbog načina izvršenja kaznenog djela.

Knežević se, prema optužnici, teretio da je u noći sa 26. na 27. studenog 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču ubio 21-godišnju Josipu Božić sa kojom je živio.

Na okrutan joj je način nakon prepirke zadao veći broj ozljeda od kojih je smrtonosna bila ubodna rana lijeve strane vrata.

Okrutno ubojstvo mlade Josipe potreslo je podvelebitski kraj, a djevojka je pronađena s brojnim ozlijedama od udaranja u tupe predmete, te od oštrog predmeta, kojim je počinjeno ubojstvo. Da se u kući kraj njih dogodilo stravično ubojstvo, ni najbliži susjedi nisu znali dok te noći nisu vidjeli policiju. Mladi par poznavali su samo površno i, kako su tada kazali djelovali su im skladno i zaljubljeno, no nisu se pretjerano družili ni s kim u susjedstvu. Hrvoja opisuju kao nedruželjubivog i pomalo čudnog koji je sa susjedima komunicirao samo kad je morao. Za razliku od njega, Josipa je, kažu, bila draga i ljubazna djevojka.

Da je nakon večernje prepirke učinio nešto strašno Hrvoje je najprije rekao majci djevojke kada je nazvao na njezin mobitel. Odmah nakon tog poziva policija iz Obrovca došla je pred kuću u gdje je mladi par živio zadnjih godinu dana. U stanu u prizemlju pronašli su tijelo 21-godišnje Josipe s vidljivim ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Mjesto zločina bilo je stravično, prepuno krvi, a nesretna djevojka ubijena je brojnim udarcima tupim i oštrim predmetom. Pred istražnim sucem Knežević je kazao kako ne zna što ga je u te večeri obuzelo. Utvrđeno je da je te večeri bio u stanju smanjene ubrojivosti jer je prethodno uzeo amfetamine poznatije kao "speed". Od kada je uhićen 27. studenog nalazi se u istražnom zatvoru u Zadru.

23. travanj 2024 18:35