StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: BUGARSKI NAVIJAČI NA ZADARSKOJ RIVI POD PASKOM POLICIJE

Crne majice, mišićavi, ošišani na kratko, s tetoviranim kukastim križem. I poruka novinarima: "Beži bre, pič**!"

13. srpnja 2017. - 19:08
levski_navijaci5-130717

- Beži bre, pičko! – poručila je našem fotoreporteru i novinaru skupina navijača bugarskog "Levska" koja je četvrtak prijepodne provodila na štekatu jednog kafića na zadarskoj rivi, samo pedesetak metara udaljeni od Prve policijske postaje na Poluotoku.

Htjeli smo s njima razgovarati o dva incidenta u kojim su sudjelovali u noći sa srijede na četvrtak, kada ih je napala nepoznata skupina domaćih navijača, ali osim prijetećih poruka, uvreda, jednog srednjeg prsta i "no ingliš, mi turisti", nisu bili raspoloženi za razgovor. 

Dok je dvadesetak njihovih kolega bilo na policijskoj obradi u Prvoj postaji, ostatak bugarskih navijača čekao ih je u kafićima na rivi, pod budnim okom zadarskih policajaca. Policajci su pomno pratili svaki njihov korak, i dok su sjedili, i kad bi krenuli u šetnju, a povremeno su s njima i razgovarali.

Navijači Levskog s kojima smo pokušali stupiti u kontakt imali su crne majice, bili su mišičavi, ošišani na kratko, s tetovažama od glave do pete. Neki među njima nisu imali majice pa smo im mogli vidjeti tetovirane kukaste križeve.

Neki su pak na Facebooku tijekom boravka u Zadru objavili fotografije kako se kupaju na Kolovarama, popularnom zadarskoj plaži. Snimljeni su u plićaku ispod navijačkog transparenta s podignutom desnicom.

Upravo takve profašističke i nacionalističke provokacije, tvrde naši sugovornici, bio je povod navijačkog sukoba.

26. travanj 2024 14:55