StoryEditorOCM
4 kantunaNAD ESTONSKIM TURISTIMA IŽIVLJAVAO SE SIN POZNATOG ZADARSKOG PODUZETNIKA:

M.B. (22): Da, ja se tako zovem i imam toliko godina i bio sam kandidat MOST-a, ali ja nisam taj!

Piše B.S./I.N.
20. srpnja 2017. - 00:04
8660664

Sin poznatog zadarskog poduzetnika i kandidat MOST-a za Gradsko vijeće Grada Zadra na proteklim lokalnim izborima, 22-godišnji M.B. protagonist je divljačkog incidenta koji se odigrao u utorak, oko 3 sata, u Kožinu, kada je prvo automobilom, a potom i teleskopskom palicom terorizirao obitelj zapanjenih estonskih turista i njihovu malodobnu djecu.

Sumanuti pohod 22-godišnjaka započeo je nakon što je u pretjecanju Renaulta estonskih registracija, iz još neutvrđenih razloga, desnim bočnim ogledalom BMW-a zadarskih oznaka, kojeg je vozio, zapeo za lijevi stražnji kraj Renaulta u kojem se nalazilo šest estonskih državljana, među kojima i dvoje djece.

U naletu ljutnje zbog oštećenog automobila, 22-godišnjak im je vozilom prepriječio put, te nakon toga izašao iz automobila i teleskopskom im palicom razbio prednje vjetrobransko staklo. Kad su estonski državljani automobilom pokušali pobjeći vidjevši da je "vrag odnio šalu", 22-godišnjak ih je slijedio od Kožina preko Bokanjca, sve do predjela Mazija u Briševu, te ih u vožnji više puta udarao u stražnji kraj automobila. Sa svojim divljačkim pohodom završio je tek nakon što su mu se na predjelu Mazija oštetile gume na BMW-u, pa je izgubio nadzor i sletio van ceste gdje su ga zatekli policajci.

- U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a nakon dovršenog istraživanja protiv 22-godišnjaka je Državnom odvjetništvu podnosena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine i oštećenja tuđe stvari, te prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa - rekli su u zadarskoj policiji nakon završene kriminalističke obrade nad 22-godišnjakom.

Kako bi provjerili drugu stranu priče nazvali smo na telefon M.B. Pitali smo ga je li on M.B., ima li 22-godine, živi li u Petrčanima, je li bio kandidat MOST-a na prošlim izborima i je li sudjelovao u incidentu nad estonskim turistima. Muškarac s druge strane slušalice nam je rekao da je on sve to, ali da nije sudjelovao u incidentu. Na naše pitanje znači li to da u Zadru postoji još jedan 22-godišnjak koji se zove isto kao on, koji živi u Petrčanima i koji je bio kandidat MOST-a na izborima, on nam je odgovorio da postoji.

- Ne znam imate li drugog posla, ali ja nisam taj – kazao je, a s estonskim turistima nije bilo moguće kontaktirati jer su u međuvremenu napustili Hrvatsku.

Njegovo ime dospjelo je u javnost još u veljači prošle godine kada je u akciji USKOK-a navodno zajedno s ocem uhićen u jednom zadarskom hotelu, čiji su zakupci. Njegov otac je uhićen zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, no nakon kriminalističke obrade pušten je da se brani sa slobode.

17. travanj 2024 19:55