StoryEditorOCM
4 kantunaŽUPANIJA ODRIJEŠILA KESU

Za škole 350 tisuća kuna, odlično prošli Bibinje i Polača sa više od 100 tisuća, a nekima samo sitniš!

Piše L.B.
25. srpnja 2017. - 00:47
Za školu u Polači 68 tisuća kuna

Čak 350 tisuća kuna odobrila je Zadarska županija za trošenje osnovnim i srednjim školama koje se „šminkaju“ prije početka školske godine – od sitnih popravaka za koje su neke škole očigledno bile brže od drugih u traženju sredstava, pa do nabave računalne opreme za djecu sa smanjenom sposobnošću vida.

Što se tiče srednjih škola, novac dobivaju tri zadarske, te škole u Benkovcu, Biogradu, Obrovcu i na Pagu, ukupno 80 tisuća kuna.

Strukovnoj školi Vice Vlatkovića odobreno je šest tisuća kuna za popravak školskog kombija, Medicinskoj školi Ante Kuzmanića iznos od 8300 kuna za usluge osposobljavanja, a Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi iznos od 15130 kuna za nabavu računalne opreme za praćenje nastave za djecu sa smanjenom sposobnošću vida.

Županija je odobrila Srednjoj školi Obrovac iznos od 36.000 kuna „za nabavu potrebne opreme“, za koju je ostalo nejasno o kakvoj se opremi radi, dok je Srednja škola Bartula Kašića na Pagu dobila osam tisuća kuna za nabavu – školskih ploča.

Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu odobreno je 3900, a Srednjoj školi Biograd tri tisuće kuna za izradu troškovnika za izvođenje građevinsko – obrtničkih radova.

U „moru“ osnovnih škola kojima je osnivač Županija, izdvojen iznos od 266 tisuća kuna najvećim je dijelom raspoređen na četiri škole koje su „kapitalci“: školi u Polači odobreno je 68 tisuća kuna za radove na uređenju informatičke učionice, a za sanaciju škole u Rtini (područna škola OŠ Jurja Barakovića u Ražancu) odobreno je 54 tisuće kuna.

Osnovnoj školi u Bibinjama „ide“ gotovo 42 tisuće kuna: 23.750 kuna za brušenje i lakiranje parketa u tri učionice, te 17.700 kuna za nabavu školskog namještaja.

Škola u Stankovcima dobiva 18.500 kuna za preuređenje dijela škole u prostor za arhivu.

Ostalim osnovnim školama u županiji odobreni su manji iznosi: škola u Jasenicama dobit će 12 tisuća kuna za ugradnju ulaznih vrata, škola u Novigradu deset tisuća kuna za popravak školskog autobusa, škola u Preku deset tisuća kuna saniranje kanalizacijskog odvoda, škola u Neviđanima deset tisuća kuna za izradu i ugradnju glavnih ulaznih vrata, te školi u Ninu isti iznos za popravak postrojenja za centralno grijanje u područnoj školi Ninski Stanovi.

Škola u Škabrnji čistit će kanalizacijski odvod (3800 kuna), škola u Ražancu izradit će troškovnike za potrebne radove u područnim školama (7125 kuna), u Poličniku će se raditi geodetske snimke i troškovnik za radove u područnoj školi u Ruplju (6500 kuna), troškovnik za građevinske radove radit će se i u Zemuniku (4750 kuna), te u Jasenicama za područnu školu Rovanjska (3500 kuna), a škola u Pakoštanima dobiva šest tisuća kuna za nabavu hladnjaka.

26. travanj 2024 15:05