StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: PREDLAŽEMO RJEŠENJE PROBLEMA ZA PROMETNE GUŽVE NA KALELARGI

Poštovani komunalci, gradski pročelnici, policijo i sugrađani, postavimo na Forumu semafore i pješačke prijelaze. Bit će puno sigurnije!

Piše IN
25. srpnja 2017. - 12:54
IMG_20170724_190904

Evo jednog prijedloga za svakodnevne prometne gužve na Kalelargi: da tamo, na Forumu, gdje se križaju antički cardo i decumanus lijepo postavimo semafore! I pješačke prijelaze, dakako. Bez njih to ne bi bilo to, a bilo bi možda i nešto sigurnije za djecu, majke s kolicima i brojne goste koji nam okupiraju grad, od naleta raznoraznih kamiona, dostavnih vozila, cadyja, komunalnih vozila i sl.

Prijedlog je sasvim legitiman i pošten. Ako gradski oci i komunalne službe, zajedno s policijom i sudovima, nisu u stanju uvesti elementarni red u strogom centru grada, u turističkoj jezgri, u tri tisuće godina starom srcu Zadra, kao što su to napravili brojni drugi povijesni gradovi na našoj obali, onda nam brate makar osigurajte sigurnost! Da nas, pješake vulgaris, ne gaze kamioni po pješačkoj zoni. 

Dakle, gospodo iz komunalnih službi, gradski pročelnici, policijo i svi drugi odgovorni i nesposobni da riješite ovaj problem na koji već godinama upozoravamo, zatražite postavljanje semafora i iscrtavanje pješačkog prijelaza: između hostela Forum i terase ispod zvonika, između pošte i dm-a, između dm-a i Arheološkog muzeja, između Arheološkog muzeja i terase hostela.

Ako to ne ide, ako vam se čini da pretjerujemo s tolikim zebrama, nije sve propalo. Naime, uvijek tu možemo napraviti - kružni tok.

Zahvaljujemo se čitateljici na fotografijama snimljenim u ponedjeljak oko 19 sati. 

18. travanj 2024 13:04