StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO: ZANIMA LI VAS KAKO IZGLEDA KOCKANJE SA ŽIVOTIMA?

Pilot u izuzetno niskom letu prošao i ispod mosta, radi li se o vojnom pilatusu sa Zemunika?

30. srpnja 2017. - 19:59
pilatus

Facebook korisnik Airie Sasha Juvan na svojem je profilu objavio video leta avionom koji je okarakterizirao 'ludim', navodeći da je njemu nepoznat pilot letio iznad piste koju koristi Paragliding Tandem Istra - prenosi Jutarnji.hr

 

Prema informacijama iz statusa, avion u pitanju je Porter Pilatus PC-9. Na snimci se može vidjeti da pilot leti poprilično nisko blizu drveća, rijeka i cesta, da bi na kraju proletio ispod Mosta Mirna u Istri.

 

Korisnici su u komentarima nagađali je li riječ o avionu hrvatske vojske s obzirom na to da je bijele boje.

Korisnici su nakon toga počeli raspravljati o tome je li ova vožnja avionom legalna i pod kojim uvjetima. Dva su korisnika navela da je riječ o videu s obuke vojnih pilota, međutim Airie Sasha Juvan je rekao da čak ni vojni zrakoplovi ne smiju letjeti ovako blizu cesta te da se druge sudionike u zračnom prometu nije upozorilo na ovaj let.

- Ovaj pilot je letio odmah iznad piste za slijetanje koju koristimo i ne bi nikako mogao izbjeći paraglidera u slučaju da mu se našao na putu, napisao je Airie Sasha Juvan.

- Ako su ovakvi manevri najavljeni, onda mi nemamo ništa tražiti u zraku dok traje NOTAM (obavijest sudionicima u zračnom prometu da je kretanje određenom putanjom potencijalno opasno, op.a.). Ako nisu, onda on nema što tražiti u zraku toliko nisko i na tom području, napisao je.

Korisnik Emil Jeletić ustvrdio je da je snimka stara te da Paragliding Tandem Istra, organizacija kojoj, ako je sudeći prema komentarima, pripada Airie Sasha Juvan, u trenutku nastanka snimke nije koristio start u Motovunu.

Snimka nije datirana i izvor originalne snimke nije poznat.

20. travanj 2024 03:38