StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: LJETNA PATROLA U ZADRU

Obišli smo bazen Kolovare - omiljeno kupalište brojnih generacija Zadrana

Piše Ana Franić
8. kolovoza 2017. - 13:25
bazen11-040817

Otvoreni bazen Kolovare omiljeno je kupalište brojnih generacija Zadrana i kultno mjesto na kojem su mnogi proplivali i napravili svoje prve skokove, bilo s mula ili skakaonice koja je nedavno proslavila 60.-ti rođendan.
Bazen je okupljalište svih generacije, mnoge prve ljetne ljubavi su od tu krenule, ali najbrojniji su zaigurno tinejdžeri.


U našoj ljetnoj patroli nismo mogli prekočiti ovo mjesto susreta Zadrana svih uzrasta, mjesto na kojem se trešeta i briškula igraju na svakom kantunu, gdje se prepričavaju aktualne gradske zgode, gdje dječji smijeh odjekuje sa svih strana, ali i ono najbitnije gdje se vrijedno trenira i gdje brojni mališani nauče plivati.


Zbog blizine centra grada ovaj put smo odlučili krenuti pješice, i dolaskom na bazen smo shvatili da je to bio pun pogodak jer mjesta za parking i nema baš puno.

Na samom ulazu nas je dočekala tabla koja zabranjuje dovođenje kućnih ljubimaca, konzumiranje alkohola, vožnju biciklom ili pak motorom te nudiste (golotinju).

Čistoća mora je uistinu dobra, borovina pruža prirodni hlad u kojem se možete sakriti od sunčevih zraka, a oni željni brončane puti se uglavnom sunčaju na tribinama pokraj bazena.

Što se tiče ulaska u more možete birati između dva načina. Oni najhrabriji mogu birati između skoka s mula ili pak s tri razine skakaonice, ili se možete "smočiti" uz pomoć skalina s ručkama od nehrđajućeg čelika.
Skakaonica kraj bazena je jedina u Hrvatskoj s koje se skače u more, a ne u vodu. Sastoji se od tri rampe na tri, pet i deset metara, a brojni kupači svojim skokovima pokušavaju zadiviti okupljene.

Na području bazena postavljene su drvene klupe i koševi za smeće, a svima su na raspolaganju i dvije svlačionice kao i sanitarni čvor. Tuširanje na ovom kupalištu nije besplatno, pa ćete taj gušt morati platiti dvije kune za 40 sekunda.

Na bazenu se smjestio i jedan kafić, a što se tiče zabave i rekreacije možete zaigrati odbojku na pijesku, košarku ili pak na male branke, a tamo je i boćalište.

Na sigurnost kupača paze spasioci smješteni tik do bazena, a i prostor kupanja je ograđen zaštitnim plutačama.

Otvoreno kupalište sa svojim sadržajem nije prilagođeno osobama s invaliditetom, ali čuli smo da je u planu postavljanje rampe za njihov što lakši ulazak u more.


OCJENE
UREĐENOST PLAŽE 8
ZABAVNI SADRŽAJ 7
UGOSTITELJSKI SADRŽAJ 7
ČISTOĆA PLAŽE 7,5
PRISTUP MORU 7,5
PARKING 6
SIGURNOST 8
PRILAGOĐENOST INVALIDNIM OSOBAMA 0
KUĆNI LJUBIMCI 0
27. travanj 2024 07:01