StoryEditorOCM
4 kantunaNESREĆA "IZA REŠETAKA"

Kontroverzni slovenski poduzetnik Robert Rotar preminuo nakon pada u zadarskom zatvoru

Piše B.S.
6. kolovoza 2017. - 11:43
rotar (1)

Kontroverzni slovenski poduzetnik, 47-godišnji Robert Rotar preminuo je u subotu ujutro nakon nesreće u istražnom pritvoru zatvora u Zadru. Rotaru je nakon dva dana boravka u pritvoru navodno pozlilo zbog čega je pao i udario glavom, te je preminuo na putu do zadarske bolnice.

Još 11. srpnja u pratnji policije, ovršitelji Općinskog suda u Zadru ušli su u njegovu luksuznu vilu u Diklu, nakon čega su ga osumnjičili za kazneno djelo izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje. Policija je u njegovoj kući pronašla opremu i materijal za krivotvorenje.

Zadarska policija s kojom je Rotar bio u bliskim odnosima, o tom događaju uopće nije izvijestila novinare, već je 27. srpnja tek nakon novinarskih upita priopćila kako je Rotar priveden istražnom sucu Županijskog suda, ali je pušten da se brani sa slobode. Što se u međuvremenu dogodilo ostaje nejasno. Kako doznajemo, na koncu je ipak uvažena žalba tužiteljstva na njegovo puštanje na slobodu, pa je ipak pritvoren u četvrtak zbog opasnosti od bijega.

Rotar se u Zadru pojavio prije petnaestak godina, vodio je nekoliko tvrtki, među kojima su neke bile registrirane i za grafičko-tiskarsku djelatnost. Iz PU zadarske naveli su da su u njegovoj kući pronađeni uzorci za izradu osobnih dokumenata nekoliko različitih država, te materijal za njihovu izradu. Rotar se branio tvrdnjom da je riječ o sofisticiranoj opremi koja mu je služila u grafičkoj djelatnosti.

25. travanj 2024 03:48