ZAŠTO KASNI IZGRADNJA IGRALIŠTA U RIČINAMA? Kampanja je prošla, radovi su nekvalitetni – Grad želi nagodbu s izvođačem radova!

ZAŠTO KASNI IZGRADNJA IGRALIŠTA U RIČINAMA?

Iz Mjesnog odbora Ričine javnosti je upućeno pismo s upozorenjem da su rokovi za izgradnju mjesnog igrališta probijeni za nekoliko mjeseci, te da već obavljeni radovi nisu izvedeni kvalitetno. Strpljenje mještana je pri kraju, stoji u pismu što ga je potpisao predsjednik MO Kristijan Kotlar.

-Unatoč tome što su radovi počeli usporedo s početkom predizborne kampanje za protekle lokalne izbore, a svi znamo zašto vladajući tempiraju radove baš u to vrijeme, svi su mještani bili zadovoljni i sretni što se, eto, igralište počelo raditi. Izvođenje radova na igralištu počelo je 19. travnja 2017. godine, vrijednost investicije iznosila 399.577 kuna, a rok izvođenja radova bio je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, što znači da su radovi trebali biti gotovi do 4. lipnja 2017. godine, piše Kotlar i navodi precizne datume:

-Točno 4. lipnja 2017. je navučen asfalt i od tog dana nitko više nogom nije kročio na igralište, a u međuvremenu smo, najviše zahvaljujući kiši, otkrili velike nedostatke na igralištu, od kojih su neki i opasni za korisnike igrališta. Kad padne kiša na igralištu se nakupljaju velike količine vode što uzrokuje stvaranje lokvi, umjesto da ta voda otječe u kanalice koje su postavljene na zapadnoj strani igrališta.

Kotlar upozorava i na dijelove gdje nisu postavljeni rubnjaci između novog i starog igrališta.

-Tko je odgovoran za nastalu situaciju: Grad kao naručitelj, projektant, nadzor ili izvođač, mještane MO Ričine ne zanima. Mještane MO Ričine samo zanima da se igralište što prije završi i stavi u funkciju. Ukoliko naše igralište nije trebalo poslužiti samo kao jednokratni predizborni poligon za prošetavanje hadezeovaca u majicama "za Zadar svaki dan", molimo Gradonačelnika da se osobno založi da se radovi na jedinom višenamjenskom športskom igralištu u Ričinama, s dva mjeseca zakašnjenja, napokon privedu kraju, zaključuje Kotlar.

 

Grad traži nagodbu s izvođačem radova

 

Iz gradske uprave smo dobili odgovor iz kojeg proizlazi da će vrlo brzo, u narednih nekoliko dana, biti postavljen asfalt i na dijelovima mjesnog igrališta na kojima ga trenutno nema. I u Gradu priznaju da radovi na igralištu nisu izvedeni kvalitetno:

-Predstavnici gradske uprave s izvođačem radova pokušavaju postići nagodbu oko dijelova igrališta na kojima se zadržava voda, kazali su nam iz gradske uprave. 

 

 

 

I


 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

,BUBREG NJEGOVE PREMINULE SUPRUGE DONIRAN NAŠEM SLAVNOM NOGOMETAŠU 'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'

'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'
Ivan Klasnić za otprilike dva tjedna dolazi u Zagreb iz Hamburga i upoznat će se s Borisom Vidmarom, u...
'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'