StoryEditorOCM
4 kantunaZAŠTO KASNI IZGRADNJA IGRALIŠTA U RIČINAMA?

Kampanja je prošla, radovi su nekvalitetni – Grad želi nagodbu s izvođačem radova!

Piše Zadarski.hr
11. kolovoza 2017. - 16:01
ric1

Iz Mjesnog odbora Ričine javnosti je upućeno pismo s upozorenjem da su rokovi za izgradnju mjesnog igrališta probijeni za nekoliko mjeseci, te da već obavljeni radovi nisu izvedeni kvalitetno. Strpljenje mještana je pri kraju, stoji u pismu što ga je potpisao predsjednik MO Kristijan Kotlar.

-Unatoč tome što su radovi počeli usporedo s početkom predizborne kampanje za protekle lokalne izbore, a svi znamo zašto vladajući tempiraju radove baš u to vrijeme, svi su mještani bili zadovoljni i sretni što se, eto, igralište počelo raditi. Izvođenje radova na igralištu počelo je 19. travnja 2017. godine, vrijednost investicije iznosila 399.577 kuna, a rok izvođenja radova bio je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, što znači da su radovi trebali biti gotovi do 4. lipnja 2017. godine, piše Kotlar i navodi precizne datume:

-Točno 4. lipnja 2017. je navučen asfalt i od tog dana nitko više nogom nije kročio na igralište, a u međuvremenu smo, najviše zahvaljujući kiši, otkrili velike nedostatke na igralištu, od kojih su neki i opasni za korisnike igrališta. Kad padne kiša na igralištu se nakupljaju velike količine vode što uzrokuje stvaranje lokvi, umjesto da ta voda otječe u kanalice koje su postavljene na zapadnoj strani igrališta.

Kotlar upozorava i na dijelove gdje nisu postavljeni rubnjaci između novog i starog igrališta.

-Tko je odgovoran za nastalu situaciju: Grad kao naručitelj, projektant, nadzor ili izvođač, mještane MO Ričine ne zanima. Mještane MO Ričine samo zanima da se igralište što prije završi i stavi u funkciju. Ukoliko naše igralište nije trebalo poslužiti samo kao jednokratni predizborni poligon za prošetavanje hadezeovaca u majicama "za Zadar svaki dan", molimo Gradonačelnika da se osobno založi da se radovi na jedinom višenamjenskom športskom igralištu u Ričinama, s dva mjeseca zakašnjenja, napokon privedu kraju, zaključuje Kotlar.

 

Grad traži nagodbu s izvođačem radova

 

Iz gradske uprave smo dobili odgovor iz kojeg proizlazi da će vrlo brzo, u narednih nekoliko dana, biti postavljen asfalt i na dijelovima mjesnog igrališta na kojima ga trenutno nema. I u Gradu priznaju da radovi na igralištu nisu izvedeni kvalitetno:

-Predstavnici gradske uprave s izvođačem radova pokušavaju postići nagodbu oko dijelova igrališta na kojima se zadržava voda, kazali su nam iz gradske uprave. 

 

 

 

I


 

19. travanj 2024 04:31