JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ Festival veslanja s ciljem ispod zadarskog mosta

JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran u subotu je, šestu godinu za redom, u uvali Jazine održana veslačka regata osmeraca ''Jadranov veslački dvoboj'' na kojoj su nastupili veslači u otvorenoj i veteranskoj kategoriji, među kojima i bivši sudionici Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava.

Dvoboji osmeraca odvijali su se na regatnoj stazi dužine 500 metara u uvali Jazine, s ciljem ispod Zadarskog mosta. Regata se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar - Kitarović.

Čitava utrka osmišljena je kao festival veslanja, a osmerac, kao najatraktivnija disciplina u veslanju ima veliku tradiciju u povijesti zadarskog veslanja.

Veslački klub Jadran, kao najstarije djelatno sportsko društvo u Gradu Zadru,  baštinik je tradicije organiziranog veslanja u Zadru već više jednog stoljeća, točnije od 1908. godine. Zadarski veslači osvojili su dvije brončane olimpijske medalje, i to u osmercu u Parizu 1924. i Branimir Vujević 2000. u Sidneyu.

Bilo je velikih uspjeha i na domaćim natjecanjima, gdje je osvojeno više od 60 naslova prvaka države u disciplini osmerca u kategorijama od juniora do seniora. 

Naslovnica Fotoreport

Najčitanije

,BUBREG NJEGOVE PREMINULE SUPRUGE DONIRAN NAŠEM SLAVNOM NOGOMETAŠU 'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'

'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'
Ivan Klasnić za otprilike dva tjedna dolazi u Zagreb iz Hamburga i upoznat će se s Borisom Vidmarom, u...
'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'