StoryEditorOCM
4 kantunaNUDILI MU RUSKE RUBLJE PA GA OTELI

Atraktivna bivša djelatnica zadarske banke koja je u klopku namamila 67-godišnjeg Zagrepčanina puštena da se brani sa slobode

Piše B.S.
10. rujna 2017. - 14:38
policija srbija otmica

Bivša djelatnica banke, 58-godišnja Edita K., koja je u utorak navečer namamila u klopku 67-godišnjeg dobrostojećeg Zagrepčanina Z. P. nakon čega je ovaj otet, skinut do gola i opljačkan na savskom nasipu, puštena je da se brani sa slobode zajedno s Željkom E. (50) iz Benkovca.

Ostali sudionici otmice koja se odigrala nakon izlaska iz lokala u Tkalčićevoj ulici, Branko D.(46) i Mario K.(31), također iz Benkovca, zadržani su u pritvoru zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Cijela priča se odigrala 5. rujna kada su Branko D.(46) i Mario K.(31) u nakani da se materijalno okoriste pozvali na sastanak Zagrepčanina u bistro St. Michael u sklopu hotela Academia u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici. Sastanak je prethodno ugovorila, navodno vrlo atraktivna Zadranka, rekavši 67-godišnjaku preko telefona da će doći s osobom koja ima za prodaju valuta ruske rublje, na što je on pristao te se osobnim automobilom Range Rover Sport njemačkih oznaka dovezao ispred hotela.

Nakon što je parkirao te ušao unutra i pridružio se Editi za stolom u razgovor uključio Mario K. koji mu je povišenim tonom iznenada počeo govoriti da su oni izgubili novac, jer nisu ostvarili ranije ugovorenu suradnju vezano za nekretnine od njihovog interesa, a o čemu su ranije razgovarali, te da im je sada zato dužan 400.000,00 eura koje mora isplatiti do idućeg dana odnosno 6. rujna do 17 sati.


Nakon toga su Branko D. i nepoznata muška osoba prišli Zagrepčaninu pri čemu ga je Branko uzeo za rame govoreći mu da sada ima posla s njim, da sjedne u automobil i vozi jer će ga u protivnom ubiti. Ugurali su ga u njegov automobil u koji su s njim sjeli zajedno s nepoznatom muškom osobom.

Potom ih je Zagrepčanin po njihovim uputama odvezao do osamljenog mjesta na savskom nasipu gdje su od njega zatražili da zaustavi auto i izađe van. Kada je izašao iz automobila, Branko D. je zatražio od Zagrepčanina da skine odjeću sa sebe, što je ovaj i učinio, nakon čega mu je uzeo sav novac, mobilne telefone i vrijedne osobne predmete, te mu rekao da do sutra, do 17 sati donese 400.000,00 eura, te da će mu tada vratiti njegov automobil.
Zagrepčanina su potom odvezli sa savskog nasipa do centra grada i uz daljnje prijetnje zapovjedili da iziđe iz automobila, što je on i učinio, a oni su su se odvezli njegovim automobilom. No u daljnjoj nakani nisu uspjeli jer je 67-godišnjak iz straha da ne ostvare svoje prijetnje događaj prijavio policiji ispred koje su ga, igrom slučaja, ni ne znajući iskrcali.

Ubrzo su svi uhićeni nakon čega je sudac istrage donio rješenje o provođenju istrage protiv Zadranke, te 46-godišnjaka i 31-godišnjaka zbog sumnje na kazneno djelo pokušaja iznude, te protupravnog oduzimanja slobode.
Zadranka se, što je zanimljivo, već bila svojedobno našla u središtu javnosti, no tada kao službenice banke koja je svjedočila oružanoj pljački.
- Dobro sjećam užasa koji sam proživjela. Kada je u mene uperio veliku pušku, mislila sam da se radi o posljednjim trenucima mog života. Bio je potpuno maskiran i jako, jako nervozan. I upravo me ta njegova nervoza najviše plašila - ispričala je tada na Županijskom sudu u Zadru. Sa još četvoricom sudionika iz istog kraja Željko E.(50) je također poznat javnosti iz sudskog procesa za kaznena djela iznude, sklapanja lihvarskog ugovora, prijevare te sudjelovanja u samoubojstvu Ilije Mitrovića (33) iz Zelengrada pokraj Obrovca.

25. travanj 2024 12:40