OPET LOŠE VIJESTI Na Jadranu danas nova obilna kiša, snažni pljuskovi i grmljavinska nevremena - evo gdje se očekuje najviše oborina

OPET LOŠE VIJESTI

I u utorak će mjestimice biti kiše, osobito na Jadranu, gdje će ponovno ponegdje biti obilnije oborine, osobito na sjeveru i jugu. Zamjetno stabilnije, te barem djelomice sunčano bit će sredinom tjedna, kada će ciklonu koja nam je donijela mnogobrojne nevolje zamijeniti anticiklona.

U Dalmaciji promjenljivo i nestabilno povremeno s pljuskovima i grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer. Puhat će slabo do umjereno, prema otvorenome moru u početku mjestimice i jako jugo. Najniža temperatura uz obalu od 17 do 20 °C, a najviša dnevna između 23 i 26 °C. 

I na jugu Hrvatske promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Ponegdje je moguće i jače izraženo grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom. U početku će puhati umjereno i jako jugo koje će slabjeti. 

U utorak će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom. Poslijepodne se očekuju i dulja sunčana razdoblja. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Bit će osjetno svježije nego u ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C. 

središnjoj Hrvatskoj većinom oblačno, povremeno s kišom te razmjerno svježe. Vjetar mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka tijekom dana bez veće promjene, uglavnom od 14 do 19 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom. često u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti i izraženiji. Uz obilnu kišu ponegdje može biti i bujičnih poplava. Jugo će slabjeti i okretati na jugozapadnjak, a potkraj dana i u noći uz obalu bura. 

U srijedu u unutrašnjosti razvedravanje, ujutro mjestimice s maglom, a danju toplije. U četvrtakdjelomice sunčano i još toplije uz povremeno umjeren jugozapadnjak. Potkraj dana na zapadu pljuskovi. U petak djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i svježije. Prijepodne ponegdje pljuskovi, i to uglavnom u gorskim krajevima. 

I na Jadranu u srijedu smirivanje vremena, ali su u početku na jugu još mogući pljuskovi. U četvrtak i petak djelomice ili pretežno sunčano. Na sjevernom dijelu uz promjenljivu naoblaku povremeno može biti lokalnih pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo koje u četvrtak mjestimice može biti i jako.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

,BUBREG NJEGOVE PREMINULE SUPRUGE DONIRAN NAŠEM SLAVNOM NOGOMETAŠU 'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'

'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'
Ivan Klasnić za otprilike dva tjedna dolazi u Zagreb iz Hamburga i upoznat će se s Borisom Vidmarom, u...
'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'