StoryEditorOCM
4 kantunaOPET LOŠE VIJESTI

Na Jadranu danas nova obilna kiša, snažni pljuskovi i grmljavinska nevremena - evo gdje se očekuje najviše oborina

Piše SD
12. rujna 2017. - 12:12
za

I u utorak će mjestimice biti kiše, osobito na Jadranu, gdje će ponovno ponegdje biti obilnije oborine, osobito na sjeveru i jugu. Zamjetno stabilnije, te barem djelomice sunčano bit će sredinom tjedna, kada će ciklonu koja nam je donijela mnogobrojne nevolje zamijeniti anticiklona.

U Dalmaciji promjenljivo i nestabilno povremeno s pljuskovima i grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer. Puhat će slabo do umjereno, prema otvorenome moru u početku mjestimice i jako jugo. Najniža temperatura uz obalu od 17 do 20 °C, a najviša dnevna između 23 i 26 °C. 

I na jugu Hrvatske promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Ponegdje je moguće i jače izraženo grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom. U početku će puhati umjereno i jako jugo koje će slabjeti. 

U utorak će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom. Poslijepodne se očekuju i dulja sunčana razdoblja. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Bit će osjetno svježije nego u ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C. 

središnjoj Hrvatskoj većinom oblačno, povremeno s kišom te razmjerno svježe. Vjetar mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka tijekom dana bez veće promjene, uglavnom od 14 do 19 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom. često u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti i izraženiji. Uz obilnu kišu ponegdje može biti i bujičnih poplava. Jugo će slabjeti i okretati na jugozapadnjak, a potkraj dana i u noći uz obalu bura. 

U srijedu u unutrašnjosti razvedravanje, ujutro mjestimice s maglom, a danju toplije. U četvrtakdjelomice sunčano i još toplije uz povremeno umjeren jugozapadnjak. Potkraj dana na zapadu pljuskovi. U petak djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i svježije. Prijepodne ponegdje pljuskovi, i to uglavnom u gorskim krajevima. 

I na Jadranu u srijedu smirivanje vremena, ali su u početku na jugu još mogući pljuskovi. U četvrtak i petak djelomice ili pretežno sunčano. Na sjevernom dijelu uz promjenljivu naoblaku povremeno može biti lokalnih pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo koje u četvrtak mjestimice može biti i jako.

26. travanj 2024 19:05