StoryEditorOCM
4 kantunaMEĐUNARODNA KONFERENCIJA SUDACA

U Zadru dva dana čak 90 sudaca iz 22 zemlje!

Piše B.S.
21. rujna 2017. - 19:26
PALACA_PRAVDE1-190208.1

"Suvremeno sudstvo i povjerenje u javnost" tema je 3. Međunarodne konferencije sudaca koja će se otvoriti će u petak, 22. rujna. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u organizaciji Udruge hrvatskih sudaca, te uz potporu grada Zadra i županije, Ministarstva pravosuđa RH, te Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih američkih država.

Ovogodišnja konferencija, koja će u suradnji s zadarskim Sveučilištem trajati dva dana u petak i subotu, okupit će 90 sudaca iz 22 zemlje koji će u panelima i diskusijama razmatrati ulogu suvremenog sudstva u jačanju povjerenja javnosti, kroz poboljšanje učinkovitosti pravosuđa i pristupa pravdi, te ulogu novih medija kao važnom alatu za učinkovitu komunikaciju u sudstvu.

Na otvaranju konferencije u petak skupu će se obratiti predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, župan Zadarske županije Božidar Longin, rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc Dijana Vican, predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Damir Kontrec, te u ime organizatora skupa - predsjednica Udruge hrvatskih sudaca, ogranka Zadar Jadranka Nižić Peroš.

U organizaciji su sudjelovali Ministarstvo vanjskih poslove te CELLI Institut Prag.

24. travanj 2024 14:15