StoryEditorOCM
4 kantunaRENO SINOVČIĆ IPAK NIJE NESTAO

Došao na raspravu da ga ne bi privela policija pa poručio sutkinji: "Nisam ja Ljubo iz Siska!"

Piše IN
25. rujna 2017. - 18:30
reno_livak-

U ponedjeljak je na Općinskom sudu u Zadru i peti put odgođen početak rasprave u kaznenom postupku zbog klevete kojeg je Zdravko Livaković pokrenuo protiv Rena Sinovčića. Livakoviću se nisu svidjele Sinovčićeve opaske o njemu izrečene 2013. godine na VOX televiziji kada je Sinovčić kao vlasnik televizije i kandidat za gradonačelnika Zadra gostovao u emisiji "1 na 1" urednika Šenola Selimovića.

Sutkinja Ivana Parać Krišto raspravu je odgodila za 18. listopada jer se na ročištu ovaj put nije pojavio tužitelj, Zdravko Livaković, dok je Sinovčić došao,i iako je dolazak na raspravu bio odgodio još u petak.

Sinovčić je tada nazvao sutkinju i rekao joj da na raspravu u ponedjeljak neće moći doći jer ima neodgodivih poslovnih obveza u Munchenu. Nakon njega sutkinju je nazvao i Nediljko Ivančević, odvjetnik Zdravka Livakovića, interesirajući se hoće li rasprave u ponedjeljak uopće biti jer "ima saznanja o mogućoj odgodi" i "kako ima saznanja da okrivljenik neće pristupiti raspravi". U tom slučaju na raspravu ne bi došao ni on iz Splita. Sutkinja je Livakovićevom odvjetniku rekla o čemu je Sinovčić izvijestio, što su oni očito shvatili da se rasprava u ponedjeljak neće održati. I rasprava se u ponedjeljak nije održala, no Sinovičić je ipak došao i to opet bez odvjetnika.

- Došao sam jer ste zaprijetili da ćete tražiti da me policija privede ako ne dođem. Da nisam došao vi biste to i napravili. Imao sam neogodiv posao u Munchenu, ali sam sve odgodio i došao da bi spriječio policijsko dovođenje. I da budem korektan prema drugoj strani – rekao je Sinovčić sutkinji prigovarajući joj što mu je zaprijetila policijskim dovođenjem jer mu se ne sudi za ubojstvo nego za klevetu, a ispalo je da on od suda bježi.

- Nisam pobjegao, niti izbjegavam suđenja. Nemam što izbjegavati, ne bojim se postupaka. Vidjet ćete da sve što sam rekao, zbog čega me tuže, da je istina, i to će potvrditi svjedoci. Nikad nisam izbjegavao doći na sud, pa ni prekršajni, niti ću izbjegavati. Ali moram živjeti i ako se neko suđenje s tim preklopi... - govorio je Sinovčić sutkinji ponavljajući da odluči što hoće napraviti jer ne želi biti nefer prema drugoj strani.

Sutkinja mu je na to rekla da ne želi ništa komentirati "jer se u novine sve vjerno prenosi", objasnivši Sinovčiću da bi privatni tužitelj danas došao da mu ona nije rekla da ju je zvao i rekao da neće doći. Iz toga su oni zaključili da rasprave danas neće biti, kazala je.

- Da niste došli ja bih donijela provedbeni nalog i tražila od policije vaše privođenje na sud – istaknula je sutkinja zatraživši od Sinovčića da joj on sam kaže datum sljedećeg ročišta, odnosno kada će biti slobodan.

- Meni odgovara bilo koji datum – rekao je Sinovčić. No kada je sutkinja odredila 29. rujna Sinovčić je opet imao prigovor.

- Sutra navečer idem na put za Munchen, ne znam hoću li se do petka vratiti. Možete idući mjesec... - kazao je Sinovčić upuštajući se u "nadmudrivanje" sa sutkinjom koja je na koncu odredila 18. listopada.

- Upozoravam vas da ćete biti privedeni ako se ne pojavite na sud. Ročište neću odgađati nego ću čekati dok vas policija ne dovede – bila je jasna sutkinja.

- Da su danas došli, mogli smo završiti raspravu – odgovorio je na to Sinovčić.
- Mogli smo završiti još 2013., ali tada niste imali odvjetnika, pa na ročištu u ožujku, kada opet niste imali odvjetnika... – podsjetila je sutkinja dodavši Sinovčiću kako on i nije baš toliko neuk u sudskoj praksi kao što se predstavlja.

- Neću komentirati, ali nisam ja Ljubo iz Siska - odgovorio je Sinovčić pa nastavio:

- Mene interesira rasprava, da bude malo cirkusa. Nisam ja baš toliko bedast koliko izgledam. Njih upozorite da idući put dođu...

- Ja ću postupiti po zakonu, a to znači da se samo vi kao optuženik možete upozoravati za nedolazak - ubacila se sutkinja.

- A ako oni ne dođu, postupak se završava. Je li tako, sutkinjo? Doviđenja! - kazao je Sinovčić smijući se na izlasku iz sudnice.

25. travanj 2024 18:08