POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA Iz gradske blagajne 400.000 kn ruralnom razvoju

POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA

Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra objavio je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području grada Zadra za ovu godinu.

Ovaj odjel raspolaže ove godine s 400.000 kuna proračunskih sredstava za potpore poljoprivrednicima, lani je to bilo 300.000 kuna, a maksimalni iznos potpor je između 20.000 i 40.000 kuna po podnositelju zahtjeva, ovisno o vrsti ulaganju za koje se potpora traži.

Grad Zadar svojim potporama potiče investicije u poljoprivrednim gospodarstvima, osiguranje poljoprivredne proizvodnje od elemtarnih nepogoda, ekološku i integriranu proizvodnju, pripremu objekata za finaciranje iz nacionalnih i međunarodnih fondova, edukaciju i stručno osposobljavanje poljoprivrednih proizvođača, očuvanje i proširenje genetskog materijala izvornih pasmina domaćih životinja, subvencionira dio troškova kredita za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, potiče investicije u preradi i trženju, promociji plasmanu poljoprivrednih proizvoda, osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstava te organiziranje zdravstveno-stručnih skupova i istraživačkih projekata te izdavabnjue stručnih časopisa iz ovog područja.

Dakle, svi oni koji drže da se njihovo ulaganje, sadašnje ili buduće, nalazi unutar nekog od ovih okvira, trebaju zahtjev s potrebnom dokumentacijom dostaviti Upravno odjelu za gospodarstvo najkasnije do 10. studenog ove godine. Svi potrebni obrasci nalaze se na službenoj internet stranici Grada Zadra. 

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

VEDRAN MIOČIĆ-STOŠIĆ GUMENI NASTAVLJA BORBU ZA PRAVO NA KRETANJE Policajca koji mi je skinuo vlastite tablice s automobila tužio sam za iznos od 885 tisuća kuna, ali pristat ću na paušalnu isplatu od 90 tisuća!

 Policajca koji mi je skinuo vlastite tablice s automobila tužio sam za iznos od 885 tisuća kuna, ali pristat ću na paušalnu isplatu od 90 tisuća!
Zadranin Vedran Miočić-Stošić „Objavom o nepostojanju osobe“ deklarirao se kao živi čovjek prema, re...
Policajca koji mi je skinuo vlastite tablice s automobila tužio sam za iznos od 885 tisuća kuna, ali pristat ću na paušalnu isplatu od 90 tisuća!