StoryEditorOCM
4 kantunaMARICA PETROVIĆ POKUŠALA JE SPASITI SVOG SUSJEDA OD POŽARA

Iako je učinila sve što je bilo u njenoj moći, nesretni je 78-godišnjak preminuo od posljedica teških ozljeda

Piše I.Ivanac
5. listopada 2017. - 10:55
pozar-041017

- Hodajući do svog plastenika, osjetila sam da nešto gori. Mislila sam da sam ja slučajno bacila kuhinjsku krpu na vruće kolo jer sam netom prije skuhala kavu i da je ona počela gorjeti. Odmah sam krenula u kuću provjeriti što se događa, ali čim sam se okrenula imala sam što i vidjeti – govori nam 68-godišnja Zadranka Marica Petrović koja je u utorak ujutro prva vidjela gusti crni dim iz susjedne kuće.
Požar je izbio u prizemnici kuće 78 – godišnjeg I.M. na zadarskom predjelu Dračevac. Iako je nesretni starac brzom intervencijom prebačen u Opću bolnicu Zadar s teškim opekotinama gornjeg dijela tijela, tijekom noći preminuo je od zadobivenih ozljeda.
- Odmah sam krenula vikati i dozivati susjeda koji mi je priskočio u pomoć. Pohitali smo prema kući i kantama vode počeli gasiti požar – govori nam baka Marica. Priča nam kako ona i susjed nisu uopće mogli ući u kuću zbog velike količine crnog dima već su kantama s ulaza polijevali vodu u kuću.
- Dok smo mi gasili požar, susjedova žena je pozvala vatrogasce. Ubrzo smo ugasili požar i njega zatekli kako leži na podu. Počeli smo ga dozivati, a on je uspio jedino pomaknuti prste jedne ruke i tako smo znali da je živ – prepričava nam Marica šokirana stanjem u kojem je zatekla svog prvog susjeda.
- Cijeli je bio izgoren, a najviše mu je stradala glava i vrat. Kompletno je bio crn - govori nam Marica. Iako je izvela herojski čin kakav bi se rijetko tko usudio učiniti, ozljede nesretnog starca bile su prevelike.
- On vam je bio veliki radnik, pravi majstor. Znao je s rukama sve, ali se prije godinu dana razbolio i nije više mogao raditi kao i prije – kaže nam Marica koja nije primijetila da ga itko posjećuje osim susjeda.
- Nije mu baš puno ljudi dolazilo u posjet. Susjedi su komunicirali s njim, ali da ga je netko posjećivao nisam vidjela. Možda i je dok ja nisam bila u kući, ali je pretežito bio sam – govori Marica.
Iz PU zadarske smo saznali da je požar izbio u utorak u 10 sati ujutro, a prema rezultatima očevida sumnja se da je 78 –godišnjak zaspao s cigaretom u ustima koja je pala na krevet. Opušak cigarete je zapalio posteljinu i madrac, a požar je potom teško ozlijedio i opekao 78 - godišnjaka.
 

25. travanj 2024 17:29