StoryEditorOCM
4 kantunaSTAO MU NA REP

Proslavljenom košarkašu Dinu Rađi Zadranin Kićo Varalica mora vratiti 26 tisuća eura

20. listopada 2017. - 10:47
radja1-210808

Proslavljeni hrvatski košarkaš, Dino Rađa uspio je nakon samo dva mjeseca od podnošenja tužbe dobiti sudski spor protiv 41-godišnjeg Kristijana M., u Zadru poznatijeg pod nadimkom Kićo Varalica, koji ga je u lipnju 2013. prevario za 26 tisuća eura. Bivši hrvatski reprezentativac Kići je kao dobrom poznaniku prije četiri godine prodao svoj gliser "Wellcraft 352 Sport" splitskih oznaka po prodajnoj cijeni od 500 tisuća kuna, no 41-godišnjak mu je isplatio tek dio novca, a potom kupljeni brod prodao trećoj osobi. Rađa ga je prijavio policiji nakon što je u šest mjeseci dobio samo 200 tisuća kuna i tako doznao da ga je Kićo zapravo prevario.

- I prije nego što je obećao Rađi da će mu kupiti brod za 500 tisuća kuna, Kićo je već imao drugog kupca. Rađi je dao najprije 25 tisuća eura, a onda još pet i tako ga ostavio u uvjerenju da će dobiti i ostatak. To mu je inače obrazac “igre“ – ispričao je tada poznanik Kiće Varalice koji je nakon što je prevario bivšeg košarkaša kazneno prijavljen zbog prijevare, a istragu je preuzelo državno odvjetništvo u Zadru.

Rađa je 14. kolovoza pokrenuo građansku parnicu protiv Zadranina, nakon čega je Općinski sud u Zadru u srijedu donio presudu kojom 41-godišnjak u roku od petnaest dana mora Rađi isplatiti kunsku protuvrijednost iznosa od 26 eura sa zateznim kamatama od 10. veljače 2014. godine. Također mu mora nadoknaditi i parnični trošak u iznosu od 8.550,00 kuna, sa zateznim kamatama.

- Tuženik tužitelju nije uplatio niti jedan od naprijed navedenih mjesečnih obroka na što se obvezao sklapanjem Sporazuma o povratu duga od 23. siječnja 2014. godine. Tužitelj ga je bio prinuđen prijaviti zbog kaznenog djela protiv imovine – prijevarom, obrazložio je u dijelu presude sudac Općinskog suda u Zadru Željko Rogić navodeći kako se Zadranin usprotivio tužbenom zahtjevu, uz najavu kako će detaljnije očitovanje u odnosu na tužbu dati na Pripremnom ročištu koje je Sud bio odredio za 17. listopada.

Unatoč najavi, Kićo Varalica je ostao dosljedan pa se bez opravdanja nije pojavio na sudskom ročištu kao ni njegova punomoćnica iz reda odvjetnika, iako su oboje uredno pozvani. Na raspravu je stigao tek Rađin punomoćnik, pa je sud odlučio ne izvoditi daljnje dokaze u ovoj pravnoj stvari. Zadrani upućeni u situaciju navode kako je Rađa nasjeo jer je bio "frend" s Kićom čija je moć uvjeravanja, kako tvrde, vrlo velika. Ni Kićo ni supruga s kojom ima dvoje djece nisu zaposleni, a plaćaju kredit za stan u kojem žive.
Kićo je unatoč nadimku dosad samo dva puta službeno prijavljen zbog prijevare iako ga zbog čestog varanja po Kalelargi osobno “naganja“ velik broj nasamarenih.

18. travanj 2024 04:33