StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: PROMETNE GUŽVE ĆE BITI JOŠ VEĆE

Započeo proboj od Ulice Benka Benkovića do Puta Nina - srušena kuća izgrađena na koridoru tog spoja

Piše P.O.
20. listopada 2017. - 17:00
radovi_melada7-201017

Započeo je još jedan građevinski zahvat zbog kojega sljedećih nekoliko mjeseci Zadrani mogu očekivati još veće prometne gužve. Konačno se krenulo s realizacijom famoznog proboja od Ulice Benka Benkovića do Puta Nina od kojega se očekuje smanjivanje gužve i olakšan ulazak u grad sa zapadnog dijela Zadra.

- Nezgodno je što su se radovi na Benkovićevoj i Putu Nina preklopili s nekim drugim radovima na gradskim prometnicama. Očekivali smo da će Hrvatske ceste ranije započeti s rekonstrukcijom Bulevara, a sada istovremeno traju radovi i na Bulevaru i na raskrižju kod Marine, kaže gradski pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

Kasap skreće pažnju da je "preklapanje" radova izazvano i time što Grad do Nove godine mora potrošiti 70 posto novca predviđenog za rekonstrukciju križanja kod Marine, jer je riječ o sredstvima koja je osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova kroz projekt povećanja sigurnosti u prometu. Od ukupno potrebnih 2,8 milijuna kuna, MUP je osigurao 2,2 milijuna, a krajnji rok za dovršetak radova istječe u veljači, ali se u gradskoj upravi nadaju da će najveći dio posla, ako to vremenske prilike dopustem biti zgotovljen do kraja godine.

Za očekivati je da će paralelni radovi na raskrižju kod Marine i na proboju Benkovićeve dodatno zakomplicirati život Zadranima iz tog dijela grada.

-Kada raskrižje kod Marine bude završeno, u cijelosti će biti blokiran spoj Puta Bokanjca i Puta Nina, što bi trebalo potrajati do turističke sezone jer će spoj Ulice Benka Benkovića s Putom Nina biti okončan. Građani će dotle morati koristiti alternativne pravce. Taj je proboj i financijski i građevinski najzahtjevniji projekt za kojega je u gradskom proračunu osigurano 7,8 milijuna kuna. Radi se o davno planiranom i "rezerviranom" koridoru na kojemu je bila izgrađena samo jedna kuća, ali je i ona u petak ujutro uklonjena, kaže pročelnik Kasap obavještavajući građane da od početka narednog tjedna više neće moći s Puta Bokanjca skrenuti prema Meladi.

 

18. travanj 2024 09:38