StoryEditorOCM
4 kantunaMIR, MIR, DO NEBA!

Pomirili se Zdravko Livaković i Reno Sinovčić!

Piše IN
21. listopada 2017. - 14:06
livakovic_sinovcic-170509

Reno Sinovčić ispričao se Zdravku Livakoviću za klevete koje je o njemu iznio 2013. godine na televiziji VOX, a Livaković je Sinovčićevu ispriku prihvatio, čime je okončana sudska tužba za klevetu koju je Livaković prije pet godina podnio protiv bivšeg vlasnika VOX televizije. 

Ispriku Livakoviću Sinovčić nije izrekao osobno već putem svog odvjetnika Branimira Zorice na ročištu održanom pred sutkinjom Općinskog suda u Zadru Ivanom Parać-Krišto čime je, kako je istaknuo Livakovićev odvjetnik Nediljko Ivančević, u cijelosti postignuta svrha zbog koje je njegov klijent i pokrenuo kazneni postupak. Dakle ne zbog nekakve materijalne koristi, već isključivo što je htio dokazati da su Sinovčićeve tvrdnje neistinite i usmjerene samo na klevetanje.

Prihvaćanjem isprike sud je odbio Livakovićevu privatnu tužbu, a stranke su se odrekle prava na žalbu.

Gostujući u emisiji urednika Šenola Selimovića "1 na 1" Sinovčić je među ostalim o Livakoviću rekao: "Dotakli smo se građevinskog sektora koji je u biti jedno zmijsko gnijezdo, leglo korupcije... Vi znate da u Gradu, u Županiji, nije ništa moglo da to Zdravko Livaković ne iskontrolira. Evo, sad imate situaciju, on nije ni državni tajnik, on nije ništa, a evo sad imate pet projekata u Zadru i svih pet su pod njegovom ingerencijom, on to radi. On dobije posao od Grada kao da nitko više ne postoji. Recimo, on radi detaljan plan zone Crno, Žmiriće, on radi ovu lučicu, on radi u Petrčanima, a da vam ne govorim o kontroli u Luci.". Sinovčić je rekao da je "Kalmeta više politički, a Livaković je mozak svih tih stvari i sve mora biti pod njegovom kontrolom".

Istom prilikom Livakovića je nazvao Kalmetini Barišićem, prozvao ga je za kupovanje starih kuća na Poluotoku za buduće hostele na ime novinarke HTV-a Dijane Čuljak, ali i da su on i Kalmeta u luku Gaženicu doveli zaštitare iz Zagreba samo da se ne bi otkrili što i kako se tamo radi.

Sinovčić se sada pokajao za izgovorene objede i sve izrečeno povukao.

17. travanj 2024 16:03