StoryEditorOCM
4 kantunaOSUMNJIČEN DA JE NEZAKONITO ZARADIO 120 MILIJUNA KUNA

Optužno vijeće potvrdilo optužnicu protiv Rena Sinovčića!

Piše JL
3. studenog 2017. - 15:18
sinovčić

Nakon što je Uskok još u prosincu 2015. godine završio istragu i podignuo optužnicu protiv Rena Sinovčića, kojeg se teretilo da je, u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX u njegovu vlasništvu, ali i na štetu NK Zadra, s još sedam osoba i jednom tvrtkom nezakonito zaradio više od 120 milijuna kuna, optužno vijeće u petak je potvrdilo optužnicu protiv Sinovčića.

Podsjetimo, bila je to prva Uskokova istraga kojom se istraživala neka predstečajna nagodba.

Uskok je tada na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio kako Sinovčića i druge osumnjičene tereti za zloporabu položaja i ovlasti, zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanje ili pomaganje u navedenim nedjelima.

Reno Sinovčić uhićen je u prosincu 2014., u aferi Ribar optužen je krajem 2015., ali optužnica nije bila pravomoćna jer je zapela na Vrhovnom sudu. Istom tom Vrhovnom sudu trebalo je čak godinu dana da odluči o žalbama i odbije ih, nakon čega je spis vraćen zagrebačkom Županijskom sudu, što je samo još dodatno prolongiralo ovu pravnu trakavicu.

USKOK je također tražio da se Sinovčiću i suoptuženicima oduzme 120 milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi, a upravo je dio te Renove imovine završio na dražbi zbog poreznoga duga.

Osim što je bio vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije VOX, tjednika VOX i Zadarskog regionala), Sinovčić je i bivši nogometni sudac, koji je svojedobno bio izabran i za člana Gradskog vijeća, i to kao nositelj nezavisne liste, koju je okupio nakon što je izišao iz HDZ-a.

19. travanj 2024 08:44