StoryEditorOCM
4 kantunaZA SANACIJU OD POPLAVA NAKUPILO SE SREDSTAVA, NEKI SE NADAJU DOBITI I VIŠE:

„Čuo sam da su zapuhali neki pozitivni vjetrovi između Sljemena i Save, možda bude još!“

Piše L.B.
13. studenog 2017. - 18:00
zd_sali2_pokr

- Nama se od 2013.godine smanjuju prihodi, umjesto da se povećavaju – potužio se Mile Fabijan, ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC), u ponedjeljak na Kolegiju u Županiji.

- Unatoč tome, nakon elementarne nepogode koja je poplavila i uništila brojne ceste, mi smo ih gotovo sve već vratili u funkciju. Potrošili smo na to 5,3 milijuna kuna, a namjeravamo još 12,5 milijuna potrošiti u tu svrhu – rekao je Fabijan, dodajući da im je plan proračuna za iduću godinu 41 milijun kuna, od čega 40 milijuna kuna stiže od registracije vozila.

- Ali čuo sam da su zapuhali neki pozitivni vjetrovi između Sljemena i Save, pa će možda i za nas biti dodatnog novca – zaključio je Fabijan.

Župan Božidar Longin je pohvalio radnike ŽUC-a koji su intenzivno radili na sanaciji cesta nakon poplave, na što je Fabijan uzvratio da ih treba pohvaliti, ali i platiti.

Longin je izvijestio da je od Ministarstva državne imovine uspio „isposlovati“ 40 tisuća kubika kamena kojega će drobilica HV-a izdrobiti u Murvici.

- Sve će biti iskorišteno za nerazvrstane ceste i za šumske putove koji su stradali u poplavama – rekao je župan.

U ponedjeljak je dodatno odobreno i 1,36 milijuna kuna za sanaciju pomorskog dobra na brojnim mjestima u županiji, za što je Longin rekao da „nije dostatno“, ali da sanacija ide postupno.

- Od ministrice Žalac (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije) imamo i 6,2 milijuna kuna za sanaciju škola – dodao je Longin.

On je kazao da su plaže, koje su poplavom praktično nestale, ogroman problem.

- Stotine tisuća kubika zemlje otišlo je u more. Najveći je problem u Salima, gdje je u more otišao cijeli deponij smeća. To će vaditi ronioci, nema druge mogućnosti. A to treba i platiti, i mora biti sve čisto do sezone – zaključio je Longin.

19. travanj 2024 23:35