ZA SANACIJU OD POPLAVA NAKUPILO SE SREDSTAVA, NEKI SE NADAJU DOBITI I VIŠE: „Čuo sam da su zapuhali neki pozitivni vjetrovi između Sljemena i Save, možda bude još!“

ZA SANACIJU OD POPLAVA NAKUPILO SE SREDSTAVA, NEKI SE NADAJU DOBITI I VIŠE:

- Nama se od 2013.godine smanjuju prihodi, umjesto da se povećavaju – potužio se Mile Fabijan, ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC), u ponedjeljak na Kolegiju u Županiji.

- Unatoč tome, nakon elementarne nepogode koja je poplavila i uništila brojne ceste, mi smo ih gotovo sve već vratili u funkciju. Potrošili smo na to 5,3 milijuna kuna, a namjeravamo još 12,5 milijuna potrošiti u tu svrhu – rekao je Fabijan, dodajući da im je plan proračuna za iduću godinu 41 milijun kuna, od čega 40 milijuna kuna stiže od registracije vozila.

- Ali čuo sam da su zapuhali neki pozitivni vjetrovi između Sljemena i Save, pa će možda i za nas biti dodatnog novca – zaključio je Fabijan.

Župan Božidar Longin je pohvalio radnike ŽUC-a koji su intenzivno radili na sanaciji cesta nakon poplave, na što je Fabijan uzvratio da ih treba pohvaliti, ali i platiti.

Longin je izvijestio da je od Ministarstva državne imovine uspio „isposlovati“ 40 tisuća kubika kamena kojega će drobilica HV-a izdrobiti u Murvici.

- Sve će biti iskorišteno za nerazvrstane ceste i za šumske putove koji su stradali u poplavama – rekao je župan.

U ponedjeljak je dodatno odobreno i 1,36 milijuna kuna za sanaciju pomorskog dobra na brojnim mjestima u županiji, za što je Longin rekao da „nije dostatno“, ali da sanacija ide postupno.

- Od ministrice Žalac (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije) imamo i 6,2 milijuna kuna za sanaciju škola – dodao je Longin.

On je kazao da su plaže, koje su poplavom praktično nestale, ogroman problem.

- Stotine tisuća kubika zemlje otišlo je u more. Najveći je problem u Salima, gdje je u more otišao cijeli deponij smeća. To će vaditi ronioci, nema druge mogućnosti. A to treba i platiti, i mora biti sve čisto do sezone – zaključio je Longin.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

,BUBREG NJEGOVE PREMINULE SUPRUGE DONIRAN NAŠEM SLAVNOM NOGOMETAŠU 'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'

'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'
Ivan Klasnić za otprilike dva tjedna dolazi u Zagreb iz Hamburga i upoznat će se s Borisom Vidmarom, u...
'Ivan Klasnić javio mi se na mobitel. Izrazio mi je sućut, ali mi je rekao da će mu biti čast upoznati me. Za dva tjedna naći ćemo se u Zagrebu'