StoryEditorOCM
4 kantunaZAJEDNIČKI SASTANAK PREDSTAVNIKA ZADARSKIH OBRTNIKA I AKTUALNE GRADSKE VLASTI

Raspravljalo se i o usklađenju radnog vremena sa dozvoljenom razinom buke i sniženju stope poreza na potrošnju

Piše Zadarski.hr
15. studenog 2017. - 14:29
DSC00295

Na inicijativu Udruženja obrtnika Zadar, u srijedu, 15. studenog 2017. godine održan je u prostorijama Udruženja zajednički sastanak predstavnika zadarskih obrtnika i aktualne gradske vlasti. Ispred Grada Zadra sastanku su nazočili Gradonačelnik dr. Branko Dukić, te pročelnici Ivica Katić (UO za gospodarstvo i obrtništvo), Šime Erlić (UO za EU fondove), Tomislav Korona (UO za gospodarenje gradskom imovinom), Robertino Dujela (UO za komunalne djelatnosti) i Darko Kasap (UO za prostorno uređenje i graditeljstvo).

Ispred Udruženja obrtnika Zadar sastanku su nazočili Predsjednik Mladen Malta, Potpredsjednik Vinko Pavlović, te predsjednici cehova Emilijo Bajlo (Ceh prijevoza), Dinko Adžić (Ceh graditeljstva), Hrvoje Grandov (Ceh intelektualnih usluga), Davor Hofman (Ceh uslužnih obrta), te Alen Radeta (Ceh trgovine).

Ovakav tip sastanka Udruženje obrtnika Zadar prakticira organizirati nakon provedenih lokalnih izbora, s ciljem dogovora oko buduće suradnje, po pitanjima koji su bitni za zadarsko obrtništvo.

Cilj zajedničkog sastanka je bilo međusobno upoznavanje predstavnika gradske vlasti i obrtnika, kao i iznošenje prijedloga tema za buduću suradnju, a koje će teme biti razmatrane na naknadno organiziranim individualnim sastancima.

Na sastanku se, između ostalog, raspravljalo o slijedećim temama: usklađenje radnog vremena sa dozvoljenom razinom buke i sniženje stope poreza na potrošnju, prijedlozi novih poticaja za obrtništvo, otkup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra, te povoljniji uvjeti zakupa istih, povećanje broja taksi stajališta, aktivnosti za sprečavanje neregistriranog obavljanja trgovine na zadarskom Poluotoku u turističkoj sezoni, unificiranje reklamnih natpisa u povijesnoj jezgri Grada Zadra, izmjena regulative o zabrani građevinskih radova u turističkoj sezoni i o ulasku građevinskih vozila na Poluotoka, te nastavak suradnje na EU i ostalim projektima.

Neki od problema obrtnika, poput pronalaženja adekvatnog mjesta susreta turističkih vodiča i turističkih autobusa na Poluotoku, su već u postupku rješavanja sa nadležnim predstavnicima gradske vlasti.

Nastavno na iznesene probleme i nadležnost u njihovu rješavanju, predstavnici gradske uprave izrazili su spremnost na suradnju na rješavanju istaknutih pitanja, te nastavak gradnje partnerskog odnosa između institucija.

24. travanj 2024 04:44