StoryEditorOCM
4 kantunaVRIJEDNA DONACIJA ZADARSKOJ BOLNICI

Nadbiskupija darovala 250 tisuća kuna za kupnju aparata za zračenje

Piše Ana Vučetić Škrbić
16. studenog 2017. - 15:49
P1014718.JPG

Korak bliže cilju, kupnji vrijednog i skupog linearnog akceleratora koji je nužan za liječenje onkoloških bolesnika, stigla je danas Opća bolnica Zadar i to zahvaljujući vrijednoj donaciji Zadarske nadbiskupije. Nadbiskup Želimir Puljić u četvrtak je u bolnici uručio ček od 250 tisuća kuna, iznos koji je prikupljen u velikoj korizmenoj akciji za kupnju aparata za zračenje zadarskoj bolnici. I taj ček ide zadarskoj Ligi za bortu protiv raka koja svojim brojnih akcijama i aktivnostima zadnjih nekoliko godina neumorno prikuplja novac za plemeniti cilj kupovine ovog aparata koji je nedavno kupio i Klinički bolnički centar u Osijeku.

- Zajedno s vrijednosti stana koji su ligi oporučno ostavili bračni par Švelec i u svim akcijama koje su organizirane u zadnje tri godine približili smo se iznosu od dva milijuna kuna. Uvjeren sam kako će se u akciju za akcelerator uključiti i zadarski gospodarstvenici i kako će prikupiti potreban iznos- kazao je predsjednik Lige za borbu protiv raka i zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je zahvalio Nadbiskupiji zadarskoj što je prepoznala ovu veliku potrebu građana.

Naime, u vremenim kada je onokoloških bolesnika, a među njima su sve brojniji mladi ljudi, iz godine u godinu sve više, bez jednog ovakvog aparata u zadarskoj bolnici, Zadrani moraju odlaziti na terapiju u kliničke centre u najbliži Split, Rijeku ili Zagrebu. Dobra je vrijest da je cijena ovog skupog uređaja u međuvremenu pala na 20 milijuna kuna pa se u zadarskoj bolnici nadaju kako će linearni akcelerator biti nabavljen do 2020 godine, kada se planira i završetak onkološke dnevne bolnice.

- Dobre ideje objedinjuju i na taj način se borimo protiv onog što nas razara, a rak je jedna od takvih pojava- kazao je na donacuji u bolnici nadbiskup Puljić, koji je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj velikoj akciji.

01. svibanj 2024 23:48