StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: 1,100.000 KUNA ZA OVOGODIŠNJI ADVENT U ZADRU

Evo što nas čeka za blagdane - 38 dana punih manifestacija i koncerata

Piše Iva Ivanac
21. studenog 2017. - 18:00
konferencija_advent8-211117

Ovogodišnji program Advent u Zadru trebao bi po svemu sudeći nadmašiti prošlogodišnji i iznova zadovoljiti sve posjetitelje koji doba blagdana vole provoditi na otvorenom.

Zadrane od petka 24. studenoga do prvog siječnja očekuje 38 dana ispunjenih raznim manifestacijama, priredbama i koncertima u koje je TZ grada Zadra zajedno s Gradom Zadrom uložila milijun i sto tisuća kuna. Centralno mjesto zabave i dalje ostaje trg Petra Zoranića gdje su već postavljene 22 adventske kućice, dvije manje nego prošle godine.

- Očekuje nas bogat program, a manifestacije smo rasporedili po danima. Tako posjetitelji ponedjeljkom mogu očekivati zadarske snage na pozornici koje izvode smooth jazz, utorkom retro glazbu, a srijedom nastupaju klapski anasambli. Četvrtak je rezerviran za zadarske grupe koje sviraju različite žanrove, dok će vikendom nastupati poznatija imena hrvatske estrade poput Nene Belana i Fiumensa, Soul Fingersa, Giuliana, Damira Kedže te Ivana Zaka koji će otvoriti ovogodišnji advent – rekao je Ante Rados, direktor Turističke zajednice Grada Zadra dodajući kako će otvorenje adventa uz koncert Ivana Zaka obilježiti i vatromet te ulični zabavljači i performeri.

U sklopu Adventa oživit će i zapušteni dio Poluotoka – Kampo Kaštelo u kojem će glavnu riječ voditi djeca.

- Slijepom crijevu Poluotoka ćemo vratiti život, a najmlađi će se zabavljati kroz interaktivne igre kako bar dva sata ne bi bila na mobitelu ili lapotopu – rekao je Borut Gatara zadužen za dio programa u Kampo Kaštelu dodajući kako je to priča koja će svoj nastavak dobiti kroz cijelu godinu.

I ove godine na Poluotoku će se provoditi akcija „Đir po gradu“ gdje će restorani, kafići i trgovine nuditi razne akcije i popuste, a neće izostati ni prodajna izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira "Naši mali gušti" koja će trajati od 18. do 25. prosinca.

- Restorani će imati dnevne jelovnike čije će se cijene kretati do 70 kuna, a kafići i trgovine razne akcije koje će jasno biti naglašene na vratima objekata – rekao je Stipe Knežević, predsjednik Udruženja obrtnika Zadar napominjući kako nije lako ugostiteljima i trgovcima koji rade tijekom cijele godine jer imaju velike gubitke, ali upravo su oni zaslužni zašto centar grada zimi živi.

Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivica Katić osvrnuo se na posljednje dvije godine održavanja adventa te je rekao kako je prošle godine zabilježeno povećanje turističkih prihoda, ali i potrošnje u odnosu na 2015. godinu te da se osjetno smanjio broj „bijelih izloga“ u gradu

25. travanj 2024 17:20