StoryEditorOCM
4 kantunaSVE JE SPREMNO ZA SELIDBU

Poliklinika dobiva prve stanare u siječnju, a zgrada Zavoda na Kolovarama ide u prodaju na proljeće

Piše Ana Franić
22. studenog 2017. - 14:12
policija_ankete4-161013

Županijski Zavod za javno zdravstvo nakon 70 godina rada na Kolovarama iza blagdana Sveta tri kralja, 6. siječnja, seli se na novu lokaciju u zgradu Poliklinike na Relji. U novi prostor prvo će ući Služba za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje koja se trenutno nalazi na Ravnicama te ambulanta školske medicine dr. Nadie Morović iz Osnovne škole Šime Budinića.

- Zadovoljni smo jer selimo u četiri do pet puta veći prostor koji je sukladan standardima i normativima koji su propisani u zdravstvu, kazao nam je dr. Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ).

Kompletno preseljenje se očekuje kroz mjesec travanj jer u novoj zgradi moraju obaviti još neke tehničke preinake i popravke, objašnjava Škrgatić napominjujući kako je Zavod od prvoga dana osigurao kompletna sredstva za projekt preseljenja i potrebne dodatne radove.

Nakon što ZZJZ bude preseljen, njihova sadašnja zgrada na Kolovarama, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zadru, ići će na javnu prodaju, a hoće li tu na koncu niknuti hotel ili nešto drugo još uvijek nije poznato. Početna vrijednost zgrade prije nekoliko godina bila je procijenjena na 26,5 milijuna kuna, no na javnom nadmetanju nije bilo zainteresiranih ponuditelja.

- Nakon što se u potpunosti preselimo napravit ćemo još jednu procjenu vrijednosti zgrade jer mi imamo staru procjenu, a stanje na tržištu se promijenilo. U dogovoru sa Zadarskom županijom, našim osnivačem i vlasnikom, odradit ćemo taj posao i mislim da je realno razmišljati da će na proljeće iduće godine biti objavljen natječaj za prodaju tog prostora, kaže Škrgatić.

 

24. travanj 2024 01:03