StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: DETALJI DOGAĐAJA KOJI JE ŠOKIRAO ZADRANE

F.V. je ulijevao benzin u skuter kad mu je naišla majka, okrenuo se i odlučio je zapaliti...

Piše A.F.
23. studenog 2017. - 22:02
branimirova1-231117

Bilo je oko podne kad je F.V. (28) htio u ulazu zgrade natočiti gorivo u svoj skuter. U ruci je imao kantu s benzinom i baš kad je počeo livati pojavila mu se majka iza leđa. Stala mu je nešto prigovarati, a F.V. je reagirao impulzivno: okrenuo se prema njoj i zalio je benzinom. Po glavi, rukama, odjeći. Potom je izvadio upaljač, kresnuo, zapalio majku i otišao...

- Ovo je tragedija. Ona je predivna žena, uvijek susretljiva. Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Sin je bio pristojan i povučen. Čula sam neku buku. Izašla sam na prozor kada sam vidjela policiju ispred zgrade. Koliko znam, žena je prošla bez težih ozljeda. Vidjela sam je kasnije ispred zgrade i samo joj je ruka bila zamotana u zavoj, ispričala nam je gospođa iz susjednog ulaza.

Policija je štura: u srijedu oko 12 sati u ulazu zgrade na Obali kneza Branimira u Zadru dogodio se pokušaj ubojstva. Nakon verbalne prepirke, 28-godišnji sin je 50-godišnju majku polio zapaljivom tekućinom, a potom i zapalio. Majka je lakše ozlijeđena, a 28-godišnjak je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Što se dogodilo? Zašto je sin odlučio zapalti majku? Ispred zgrade na broju 25 nigdje nikoga. U portunu se još nalazi skuter prekriven krpenim pokrivačima, kao jedini podsjetnik na ono što se dan prije dogodilo. Sa skutera je skinuta tablica, a u zraku se još osjeća miris benzina.

- Ja tu ne živim. Ja sam samo prolaznik – kazao nam je sredovječni muškarac ulazeći u zgradu u kojoj živi obitelj F.V. Susjedi ne žele govoriti, u šoku su, ne mogu doći sebi od onoga što se dan ranije dogodilo ispred njihovog kućnog praga. Mladić, kojeg su svi znali, koji je uvijek bio pristojan i susretljiv, napravio je nešto što ni u najgorim snovima nisu mogli očekivati. Prve informacije su kazivale da je majku dočekao u portunu, zalio je benzinom i potom zapalio. No, onda se priča proimijenila. Cijeli se događaj dogodio u hipu, u samo nekoliko sekunda, što bi trebalo značiti da nije bio planiran. Ali se dogodio, buknuo je.

Sin je navodno uljevao benzin u svoj skuter kada je naišla majka i nešto mu prigovorila. On se okrenuo prema njoj i bez puno razmišljanja zalio je benzinom po glavi i odjeći. Potom je izvadio upaljač i zapalio je. Cijeli se događaj odigrao u nekoliko sekunda. Zapaljenu ženu vidjeli su građani koji su odmah pozvali policiju. Kada je policija stigla, sin nije bio na mjestu događaja, ali je kasnije uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog pokušaja ubojstva.

Majka je zadobila lakše ozljede. Plamen upaljača ne može zapaliti benzin, ali može benzinske pare. Majka je, sudeći prema stupnju ozljeda, očito bila dovoljno prisebna da sama sebi pomogne. Jer sin joj nije pomagao. Nestao je s mjesta događaja. Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc potvrdio nam je da je majka u srijedu primljena u zadarsku Opću bolnicu.

- Nakon obrade 50-godišnjakinja je puštena kući. Nije bilo razloga za njenim zadržavanjem - rekao je Karuc.

Samo nekoliko desetaka metara od mjesta događaja je benzinska postaja na Branimirovoj obali.

- Čuli smo što se dogodilo. Policija je bila i od nas tražila snimke s nadzornih kamera. Ali ja ne znam je li taj mladić jučer tu kod nas kupio benzin. Ma, ne znam što bih vam rekao. To je strašna tragedija...

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan rekao nam je da je kriminalistička istraga protiv 28-godišnjeg F.V. još traje, a da će odluku o njegovom eventualnom pritvoru donijeti sudac istrage. 

19. travanj 2024 01:52