StoryEditorOCM
4 kantunaDOBITNIK GRADSKE NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO MILJENKO DOMIJAN

U ratu smo imali gradonačelnika kirurga, sada je to ginekolog, a nadam se da nam neće trebati psihijatar!

Piše P.O.
24. studenog 2017. - 16:47
dan_grada42-241117

Nagradu za životno djelo primio je legendarni zadarski konzervator Miljeno Domijan koji je odigrao presudnu ulogu pri uvrštenu zadarskih gradskih bedema na UNESCO-vu listu.

- Političari su tako ozbiljni da vas uhvati muka u štumak od toga. Bez veselja nema ni pravoga posla i ljubavi prema gradu, rekao je na početku svoje zahvale Domijan i nastavio u tom tonu zaradivši ovacije u prepunom zadarskom HNK-u:

- Ovo je pedeset godina Nagrade za životno djelo, a ja se nadam da ću sjediti u prvom redu kada bude sto godina te nagrade! Kad je gospodin Ghazi došao u Zadar, to su bili tužni dani za naš grad, a stekli smo prijateljstva koja nam donose pamet i marljivost, rekao Miljenko Domijan zahvaljujući se u ime dobitnika ovogodišnjih gradskih priznanja i našalio se kako je Zadar u ratu imao gradonačelnika kirurga, pa je sasvim u redu što je sadašnji ginekolog, a "nadam se da nam neće trebati psihijatar!"

- Čestitam na ovakvom izboru laureata među kojima ne znam koga bih izdvojio, možda su to vatrogasci koji su svima pmagali u užasnim požarima i poplavi. Sretan sam što nagradu dijelim s ovim ljudima. U Zadar sam s Raba došao prije 50 godina, dao svoju pamet i marljivost i jednom i drugom zavičaju, a ovo priznanje mi je novi, zadarski krsni list. Ovo je najljepši grad na Mediteranu, a bit će još ljepši, zaključio je Domijan.

 

23. travanj 2024 17:29