StoryEditorOCM
4 kantunaNOGOMETNI SAVEZ ZADARSKE ŽUPANIJE PRED DILEMOM

Viktor Prtenjača: Zamislite da mi glasamo za Šukera ili Šimića, a onda se pojavi kandidat iz Zadra!

Piše I. Ivanac
29. studenog 2017. - 21:23
viktor_prtenjaca

Iako lista kandidata za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) još uvijek nije zaključena, kampanja za prvog čovjeka hrvatskog nogometa se opasno zahuktala, poglavito u Dalmaciji, koji ovih dana obilaze Dario Šimić, Stipe Pletikosa i Mario Stanić. Trojac koji je naumio srušiti Davora Šukera podršku je dobio zasad jedino u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok su Zadrani odlučili s javnom podrškom kandidatima za predsjednika malo pričekati.

- Želim istaknuti da se ponašamo u potpunosti profesionalno, a povjerenje nismo izglasali prema nijednom kandidatu jer lista kandidata još uvijek nije zaključena – kaže Viktor Prtenjača, dopredsjednik Nogometnog saveza Zadarske Županije. On je bio jedan od devet članova izvršnog odbora zadarskog Nogometnog saveza koji su se u ponedjeljak sudjelovali na sastanku sa Šimićem i prijateljima u zadarskom restoranu „Sabunjar“. Točnije, sudjelovali su svi osim predsjednika, Rena Sinovčića, koji se, prema riječima upućenih, nalazi negdje u inozemstvu.

Koliko će kandidata za novog predsjednika HNS-a stvarno biti na izbornoj skupštini 22. Prosinca, teško je reći. Naime, za kandidaturu je potrebna prijava jednog županijskog nogometnog saveza i podrška njih još osam. Sve to kandidat treba osigurati do 8. prosinca, pa je realno mala vjerojatnost da će se uz Šukera, eventualno i Šimića, pojaviti još neki ozbiljni kandidat. Izborna skupština HNS-a je trebala biti tek na proljeće iduće godine, no Šuker ju je pomaknuo za sredinu prosinca, smanjujući tako svojim suparnicima mogućnost za prikupljanje potpore.

- Samo želimo postupati prema pravilima, kada se zaključi lista, demokratski ćemo izglasati povjerenje jednom od kandidata – ističe Prtenjača dodajući kako će pojedinačni glasovi članova izvršnog odbora nakon izglasavanja povjerenja biti javno objavljeni.

- Zamislite da izglasamo povjerenje Šukeru ili Šimiću i za dva dana se pojavi Zadranin koji se želi kandidirati za  predsjednika HNS-a. Mi želimo saslušati programe svih kandidati i svima jednako pružiti šansu da se predstave – navodi Prtenjača svjestan, kako kaže, stanja nogometa u Hrvatskoj, a pogotovo u Zadarskoj županiji.

- Zasigurno ćemo kandidatu kojem budemo poklonili povjerenje postaviti i neke naše uvjete. Želimo ravnopravnu zastupljenost županije unutar HNS-a, sukladno participaciji naših nogometnih klubova. Borit ćemo se i za to da postanemo šesto nogometno središte u Hrvatskoj te da se maksimalno spriječi devastacija sporta odnosno nogometa u Zadarskoj županiji - naglašava Prtenjača šaljući poruku svim nezadovoljnicima u županiji, ali i šire, poglavito navijačkim skupinama u Dalmaciji koje su otvoreno protiv Šukera i utjecaja Zdravka Mamića u HNS-u.

- Molim Torcidu i Tornado, najvažnije ljude zbog kojih se nogomet i igra, za strpljene. Neka nam svojim razumijevanjem pomognu jer ih nećemo izdati. Borit ćemo se za što kvalitetniji status naše županije kada je nogomet u pitanju – zaključio je.

25. travanj 2024 02:18