StoryEditorOCM
4 kantunaSTIPU PETRINU U ZADRU TUŽILA SUTKINJA KOJA JE OSLOBODILA HORVATINČIĆA

Maja Šupe mene doživljava kao bankomat!

Piše AVŠ
30. studenog 2017. - 16:56
Petrina 06

Na Općinskom sudu u Zadru u četvrtak je održano pripremno ročište u slučaju u kojemu šibenska sutkinja Maje Šupe zbog uvreda tuži bivšeg saborskog zastupnika i načelnika Općine Primošten Stipu Petrinu i od njega traži 150 tisuća odštete.

Sutkinja Šupe, najpoznatija po tome što je nedavno oslobodila Tomislava Horvatinčića optuženog za ubojstvo talijanskog bračnog para Salpietro, tužila je Petrinu, i to u vrijeme dok je bio saborski zastupnik, zato što je o njoj na svom Facebook profilu napisao uvredljiv sadržaj te na sjednici sabora kritizirao Općinski sud u Šibeniku. U svom obraćanju za saborskom govornicom Petrina je tada kazao da u hrvatskom sudstvu vlada nezakonje i korupcija navodeći kako je svih 13 sudaca Županijskog suda u Šibeniku uhvaćeno u “nedozvoljenim aktivnostima, do najgorih kaznenih djela”. Posebno je tada istaknuo baš sutkinju Maju Šupe protiv koje je i podigao nekoliko kaznenih prijava.

- Tužila me radi tri članka koji su izašli na jednom od profila za koje tvrdi da su moji i zbog izlaganja u Saboru. Ovaj put od mene traži 150 tisuća kuna. U prvoj tužbi protiv mene je dobila 50 tisuća i valjda me sutkinja Šupe počela doživljavati kao bankomat. Sve je to ništavno i bez osnove, mi ćemo bez sumnje dokazati da je gospođa Šupe osoba koja falcificira, intervenira te neistinito unosi u službene sudske zapisnike po svojem nahođenju. Za to postoji bezbroj dokaza, od mog slučaja iz 2005. godine kada sam visoke pravosudne dužnosnika predlagao kao svjedoke, a plašeći se, raspravna sutkinja Dunja Ljubičić sve to je odbila. Nadam se da i ovaj put neće tako ići- kazao je Petrina.
Maja Šupe se jučer nije pojavila na zadarskom sudu, zastupala ju je njezina odvjetnica Nada Mikulandra, a Petrina je došao uz pratnju članova udruge Veronika Vera za zaštitu žrtava pravosuđa.

- Došli smo iz Zagreba podržati Stipu Petrinu danas na sudu. Odgovorno tvrdim da u hrvatskom pravosuđu postoje udružene zločinačko-lopovske sudske bande. Dolazit ćemo na svako ročište i tražiti da pojedine sudske bande napuste naš sud. Više ih nećemo plaćati. Jučer smo osnovali udruge u Splitu i u Hvaru, gotovo je s ovime, više nema povratka- kazao je Drago Raspudić iz udruge za zaštitu žrtava pravosuđa.

Ovo nije prvi sudski spor sutkinje Šupe i Stipe Petrine. Šupe je već ranije tužila Petrinu kada ju je na svom Facebook profilu proglasio nekompetentnom i korumpiranom i to za povredu osobnosti. Spor je dobila, a Petrina joj je morao platiti 50 tisuća kuna, odnosno 70 tisuća ukupno računajući i sudske troškove. Istovremeno, Petrina je protiv sutkinje Šupe već dva puta podnosio kaznene prijave radi falsificiranja službenih dokumenata.
Novo sudsko ročište u ovom slučaju održat će se 18. siječnja.
 

24. travanj 2024 20:10