StoryEditorOCM
4 kantunaOBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Pročelnik Pešut obećao novo vozilo i proširenje rampe za ulazak u more na plaži Vitrenjak

Piše I.I.
4. prosinca 2017. - 15:09
IMG_20171204_102858

Pod sloganom „Zajedno smo jači!“ Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije obilježila je Međunarodni dan osoba s invaliditetom u ponedjeljak u Arsenalu. Članovi udruge ovaj su put željeli zaboraviti na probleme s kojima se svakodnevno susreću, pa je na „dnevnom redu“ bilo druženje i zahvale svim ljudima koji su pomogli i pomažu djelovanju udruge.

- Zadar se može pohvaliti jer je riješio 90 posto problema arhitektonske prirode koje su onemogućavale slobodno kretanje osoba s invaliditetom. Ona kritična točka je i dalje Poluotok, ali je teško rješavati probleme u starom dijelu grada jer su objekti kulturno zaštićeni – rekao je Jozo Kasipović, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije.

Koliko točno osoba s invaliditetom ima u Zadarskoj županiji, još je uvijek poznato.

- Udruga trenutno broji 905 članova, ali postoji još puno osoba s invaliditetom koji se nisu učlanili, tako da točnu brojku ne možemo znati – kazao je predsjednik udruge pozivajući sve ostale osobe s invaliditetom da im se pridruže.

Kasipović je ovim putem zahvalio zadarskim osnovnim školama čiji učenici volontiranjem sudjeluju u radu udruge, a članovi udruge ih educiraju kako urediti školske prostore da budu prilagođeni osobama s invaliditetom. U cilju nastavka te suradnje, Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije potpisala je i povelju prijateljstva sa Srednjoškolskom đačkom domu u Zadru.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut najavio je nabavu još jednog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, ali i proširenje rampe za ulazak u more na plaži Vitrenjak.

25. travanj 2024 01:26