StoryEditorOCM
4 kantuna"NA RAČUN KUĆE"

Konobar iz Zatona gostima umjesto rakije poslužio - deterdžent sa solnom kiselinom!

Piše B.S.
9. prosinca 2017. - 10:47
konobar-novo

Zbog kobne greške prilikom posluživanja rakije "na račun kuće", Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg zaposlenika restorana u Zatonu pokraj Zadra tereteći ga za teško kazneno
djelo protiv opće sigurnosti.

Bizarni incident odigrao se u srcu sezone, 6.kolovoza, oko 23 sata, nakon što je poslije večere jedan od konobara restorana ponudio rakijom na račun kuće petero gostiju. Mladi je konobar potom iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa marke "Ecosol".
Kako se navodi u optužnici, 20-godišnji konobar je kobnu grešku učinio iako je bio svjestan da se uz šank nalazi više kanistara, te je lakomisleno smatrao da u čaše toči rakiju.

Čaše su poslužene gostima, a oni su u uvjerenju da se radi o rakiji, popili deterdžent koji sadrži solnu kiselinu uslijed čega je dvoje tekućinu uspjelo ispljunuti zadobivši erozije jezika i usana uz crvenilo i otok, odnosno lakše tjelesne ozlijede. Drugih dvoje gostiju je prošlo najgori scenarij i progutalo deterdžent i od toga zadobilo teške ozljede - kaustične ozljede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir.

26. travanj 2024 16:00