StoryEditorOCM
4 kantunaZEMLJIŠTE NA ZADARSKOJ RELJI PLATIO 20,7 MILIJUNA KUNA

U kupoprodajnom Ugovoru stoji kako je teren namijenjen gradnji hotela te da prenamjena nije moguća. Ipak...

Piše Jutarnji.hr
9. prosinca 2017. - 14:22
stanovi_relja

Australski Hrvat i vlasnik tvrtke RamseyBay sa sjedištem u Hebrangovoj ulici u Zagrebu, Denis Mikan, novi je vlasnik atraktivnog zemljišta na Relji površine od 8.412 metara četvornih namijenjenog gradnji hotela Hilton, kojeg je na FINA-inoj elektronskoj dražbi platio 20,7 milijuna kuna, piše Zadarski list.

Zemljište je došlo na bubanj nakon što je na zadarskom Općinskom sudu doneseno rješenje o ovrsi nad tvrtkom Centar projekt u suvlasništvu irskog para i Mladena Ninčevića, građevinskog poduzetnika i povratnika iz Australije i to na zahtjev njegovih irskih kompanjona koji su ovrhu radi prisilne naplate podnijeli putem svoje kompanije Meadow Star Designated Activity.

Malo je tko vjerovao kako će se već na prvoj dražbi naći kupac koji će do 8. rujna uplatiti jamčevinu od 2,6 milijuna kuna, a potom, u roku od tri mjeseca i ostatak do 20,7 milijuna kuna. No jeste. Mikan je na zagrebačkom Trgovačkom sudu, pet dana prije isteka roka za uplatu jamčevine, registrirao tvrtku RamseyBay s početnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a 20. studenog uplatio je puni iznos i tako stekao pravo na uknjižbu, ali i brisanje svih tereta.

Ninčević je zemljište kupio još 2009. godine od Grada Zadra i to za 3,9 milijuna eura. Grad Zadar se na dio tog zemljišta uknjižio svega godinu dana ranije, a ubrzo se ispostavilo kako je Ninčeviću prodan i teren ispred zgrade Petra Svačića 3 do 11 koji su stanari desetljećima, od useljenja, koristili kao životni prostor i parkiralište.

U kupoprodajnom Ugovoru stoji kako je zemljište namijenjeno gradnji hotela te da prenamjena nije moguća. Ipak, ona se dogodila. Gradsko vijeće je na jednoj od sjednica izglasalo izmjenu DPU-a te tako usvojilo i TM2 zonu na toj lokaciji, što znači selektivnu gradnju, piše Zadarski list.

24. travanj 2024 23:43