StoryEditorOCM
4 kantunaBIVŠI NAČELNIK KRIM POLICIJE I PREDSJEDNIK GRADSKOG ODBORA SDP-A ANTUN NOVOSELOVIĆ TUŽIO RENA SINOVČIĆA

Ako se Sinovčić ne pojavi na idućem ročištu, na sud će ga dovesti - policija!"

Piše B.S.
12. prosinca 2017. - 22:16
sinovčić

Ukoliko se ne pojavi na idućem ročištu u kaznenom postupku kojeg je protiv njega zbog klevete i uvrede pokrenuo bivši načelnik zadarske kriminalističke policije i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović, sudac Ante Bačić izdat će dovedbeni nalog za Renom Sinovčićem. Odluku da će bivši vlasnik medija Vox na iduće ročište doći "uz pomoć" policije sudac je donio nakon što se Sinovčićč u utorak bez opravdanja nije pojavio na zakazanom ročištu na Općinskom sudu u Zadru iako mu je dostava poziva bila uredna.

- Sigurno ću izdati dovedbeni nalog ukoliko se okrivljenik ne pojavi na idućem ročištu, a u međuvremenu ne potvrdi da je bolestan - rekao je sudac nakon što je Novoselovićeva odvjetnica Draga Petričić, s obzirom na Sinovčićevo dosadašnje izbjegavanje suda u drugim postupcima, od njega zatražila da osigura prisutnost okrivljenika na ročištu.
- Ne morate brinuti. Nikada se nisam doveo u sličnu situaciju s okrivljenikom, ma o kome se radilo - rekao je nakon čega je zakazao novo ročište za 6. veljače iduće godine.
Novoselović je pokrenuo privatnu tužbu nakon što ga je Sinovčić teško optužio tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća grada Zadra 9.svibnja 2014.godine, kada je Novoselović prethodno kao gradski vijećnik SDP-a zahtijevao informacije o preoblikovanju NK Zadra i ulozi grada Zadra u tome.

Sinovčić je tada, prema sadržaju privatne tužbe, koristeći svojstvo "vijećnika" grada Zadra javno sa govornice za vrijeme javne sjednice za koju je znao da se medijski javno prati, izvan dnevnog reda, a u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja Antuna Novoselovića, inače također vijećnika grada Zadra, znajući da iznosi neistine koje će mu štetiti časti i ugledu i postupajući u toj namjeri za njega rekao: "U ovom gradskom vijeću sjede ljudi koji se predstavljaju kao moralna vertikala i koji mene i gradonačelnika prozivaju za kriminal. Antun Novoeslović me proziva i šalje mi policiju, a on je prije šest godina silovao samohranu majku koja je pred njim bježala i skupljala krvavu robu, on je kriminalac najgore vrste, sramota je da takav čovjek sjedi u gradskom vijeću.

Te su neistine i uvrede, prema sadržaju optužnice, objavili gotovo svi hrvatski mediji. U tom kontekstu Sinovčić je i dao intervju dnevniku i portalu "Vox" čiji je inače direktor gdje je ponovio spomenute navode, te dodao da je žrtva godinama živjela u strahu, te da je Dovoselović zločin počinio kada je bio načelnik kriminalističke policije i slično.
Novoselović je tužio Sinovčića zbog nanošenja teških kleveta i uvreda koje su plijenile medijsku pažnju Hrvatske nekoliko mjeseci sve dok nije utvrđeno da nije počinio nikakvo kazneno djelo. Imovinsko -pravni zahtjev Novoselović će pokrenuti tijekom postupka.

Ovaj diplomirani kriminalist poznat je kao najuporniji isljednik Rena Sinovčića, uhićenog u akciji Ribar zbog sumnje u niz koruptivnih djela - tijekom predstečajne nagodbe medijske tvrtke Vox i u poslovanju NK Zadar - u kojima je nastala šteta od oko 110 milijuna kuna

19. travanj 2024 07:45