StoryEditorOCM
4 kantunaGODIŠNJA INVENTURA GRADONAČELNIKA BIOGRADA IVANA KNEZA

U 2018. će početi izgradnja golf-igrališta u zaleđu Biograda!

Piše I. Nevešćanin
3. siječnja 2018. - 22:30
gastro_stol_biograd11-03061

Gradonačelnik Ivan Knez u lipnju je započeo svoj treći uzastopni mandat na čelu grada Biograda na Moru.

Što je u prvih pola godine uspio postići, a što planira provesti do kraja mandata, te je li zadovoljan smjerom u kojem ide Biograd, donosimo u razgovoru s gradonačelnikom drugog po veličini grada u Zadarskoj županiji.

Povjerenje

Kako ocjenjujete svoj rad u 2017. godini?
– Otkad su građani dali povjerenje meni i mojemu timu, naš cilj je da Biograd postane grad po mjeri čovjeka, da ne bude samo turistički grad u kojem će se živjeti onoliko koliko traje turistička sezona, nego da bude u punom smislu te riječi – srce Jadrana! Osigurali smo uvjete za gospodarenje, zaštitu i upravljanje kroz prostorne planove i zemljišnoknjižnu obnovu, čime zapravo ostvarujemo uvjete za društveni i gospodarski razvoj, gradnju i racionalno korištenje prirodnih i kulturnih dobara. Smatram da je 2017. godina najuspješnija godina do sada i da će 2018. biti još uspješnija. Neke rezultate možemo vidjeti kroz razne dobivene projekte od strane EU fondova; do sada smo na taj način dobili 100 milijuna kuna. Grad Biograd će u budućnosti nastaviti s realizacijom novih projekata koji će osigurati i financijsku održivost, tako da vidljive rezultate očekujemo u skoroj budućnosti. Napredak i razvoj uvijek iziskuju vremena, jer ništa kvalitetno i dobro nije učinjeno preko noći.

Koliko ste od planiranih ciljeva ostvarili, odnosno koje projekte smatrate iznimno važnima?
– Sve projekte koje provodimo smatramo iznimno bitnima, a ja ću nabrojiti samo neke od njih. Otvorenje Fun parka Mirnovec smatram iznimno bitnim za produljenje turističke sezone i porasta broja noćenja u gradu; završetak kanalizacijskog sustava i vodovoda u vrijednosti od 32 milijuna kuna (za predio Granda, Bošana, Kumenat i stvaranje preduvjeta za priključenje Kose Istok i Kose Zapad); dobivanje odluke o financiranju Poduzetničkog inkubatora u vrijednosti od 38 milijuna kuna; ugovorena izgradnja i opremanje Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru u vrijednosti od pet milijuna kuna, nakon 10 godina lobiranja; dobivanje odluke o sufinanciranju reciklažnog dvorišta u vrijednosti od pet milijuna kuna. Nadalje, projekt Turističkog informativnog centra, vrijedan 22 milijuna kuna, koji je Gradu Biogradu i Parku prirode Vransko jezero odobren u sklopu projekta Revitalizacija i povezivanje atrakcija PP Vransko jezero, a tu je i Centar za održivi aktivni turizam Biosfera koji ćemo smjestiti u zgradi stare škole.

Čime niste bili zadovoljni u protekloj godini?
– U protekloj 2017. godini sam bio zadovoljan u potpunosti i želim da svim građanima grada Biograda na Moru sljedeća 2018. bude još bolja i plodnija.

Planovi

Što, konkretno, planirate ostvariti u 2018. godini?
– U 2018. godini planiramo završiti sve projekte koji su ugovoreni i kojima su osigurana sredstva iz 2017. godine, te bih još dodao neke nove projekte. To je početak gradnje iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) u vrijednosti od sedam milijuna kuna. Očekujemo da će o ovoj godini konačno biti pokrenute neke velike privatne investicije, kao što je izgradnja golf-centra u zaleđu Biograda te velikog doma za starije osobe. Također, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje plaža, za ribarsku luku, za Gradski muzej, za ribarnicu (tržnicu) te projektna dokumentacija za sortirnicu otpada. Također u pripremi je projekt sanacije odlagališta Baštijunski brig te priprema dokumentacije za završetak kanalizacijskog sustava Biogradske rivijere. Konačno, u ovoj godini želimo riješiti budućnost sportske luke Jaz te završiti izradu projektne dokumentacije za poduzetničku zonu K2, Industrijsku zonu i Servisnu zonu Bućina te provesti izdvajanje zona Jankolovica I i Jankolovica II.

24. travanj 2024 10:23