StoryEditorOCM
4 kantunaINVENTURA GRADONAČELNIKA BENKOVCA

Tomislav Bulić: Samo hrabro naprijed, bez osvrtanja natrag!

Piše Ana Vučetić Škrbić
6. siječnja 2018. - 13:27
Gradonacelnik_benkovac_

Novi benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić mandat je preuzeo prije šest mjeseci. Što je u prvih pola godine ostvario od zacrtanih ciljeva, koje projekte posebno ističe, a s čime je nezadovoljan, rekao nam je u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju".

Kako ocjenjujete dosadašnje vrijeme svog mandata?
- Moj rad trebaju ocjenjivati naši sugrađani, a ja vjerujem da imaju razloga biti zadovoljni. U Benkovcu pušu neki novi pozitivni vjetrovi koji su došli sa novim vodstvom Grada, siguran sam da to naši sugrađani osjećaju.
Početak mandata nas nije nimalo mazio od prometnih nesreća, nezapamćenih požara i opskrbe pitkom vodom, s obzirom da nam polovina naselja nema vodovodnu mrežu. Sve smo uspješno savladali, na osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo naših sugrađana.

Koliko ste od planiranih ciljeva ostvarili, odnosno koje projekte smatrate iznimno važnima za istaknuti?

- Odgovorili smo na sve izazove, a svi projekti idu planiranom dinamikom i tu bih naznačio početak radova na vodovodnoj mreži Nadin, ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna, odobrena su nam također sredstva za izgradnju vodovodne mreže Perušić Benkovački ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna, izvedeni su radovi na muzeju u vrijednosti 700 tisuća kuna.
Doveli smo kabel sa 110 kW stanice u Poslovnu zonu Šopot za potrebe bioenergane koja bi trebala početi sa radom do kraja veljače tekuće godine. Odobrena su nam sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna. Potpisali smo pet ugovora za izradu projektne dokumentacije ukupne vrijednosti oko 5 milijuna kuna.

Čime niste bili zadovoljni u protekloj godini?

- Bilo je nekoliko stvari, ali to je iza nas. Loše smo odbacili, dobro prihvaćamo i fokusiramo se na budućnost.

Što planirate u Benkovcu ostvariti u 2018. godini?

- Imamo zaista mnogo toga i nemamo vremena za predah, potpisali smo trenutno 6 ugovora za različite projekte, od kojih sam neke prethodno naveo, u pripremi je još 5 projekata, a vjerojatno će ih do kraja godine biti i više. Dobili smo sredstva za nerazvrstane ceste u vrijednosti 3,6 milijuna kuna, a posebno sam ponosan na osigurana sredstva i početak izgradnje u ovoj godini vodocrpilišta Kožlovac.

Koja bi bila Vaša novogodišnja poruka Benkovčanima?

- Samo hrabro s pogledom naprijed bez osvrtanja natrag

19. travanj 2024 04:32