StoryEditorOCM
Zadar plusDUH JAPANA STIŽE U ZADAR

Evo što nas očekuje na četvrtom 'Tuna, Sushi & Wine Festivalu'

12. siječnja 2018. - 13:45
arsenal_sushi6-040217.JPG

Kako smo doznali od Ante Galića iz Turističke zajednice zaduženog za odnose s javnošću, četvrti po redu "Tuna, sushi & wine festival" ove će se godine produžiti vremenski, ali i proširiti na više gradskih lokacija.

Od 2. do 11. veljače 2018. očekuje nas spoj i razmjena iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

- Osim zadarskih ugostitelja, prošlih godina su i drugi hrvatski restorani poželjeli sudjelovati na festivalu no zbog kratkog razdoblja održavanja to nije bilo moguće. Zato smo ove godine produljili festival, pa će sada moći sudjelovati zainteresirani ugostitelji iz Zagreba i Splita - najavljuje Galić.

Obično je "Tuna, sushi & wine festival" završavao velikom gala večerom u Arsenalu, a ove godine će njome započeti. Svi koji plate ulaznicu u iznosu od 120 kuna moći će na njoj sudjelovati i iskušati specijalitete od tune i druge plave ribe uz povoljne cijene pića u suradnji s Udrugom zadarskih ugostitelja i Cehom ugostitelja Zadar te uživati u performansu hrvatskog masterchefa Hrvoja Zirojevića. Moderator večeri bit će poznatiLuka Bulić, a prisutne će zabavljati i zadarski rock&blues bend Jeremiah"s. Za poseban performans zadužen je i japanski umjetnikKazuyuki Nihashia koji će pred publikom Arsenala izrađivati skulpture u ledu. Prvog dana festivala bit će otvorena i izložba u Kneževoj palači fotografa Maria Kučera pod nazivom "Fantastična tuna".

Subotnje jutro 3. veljače rezervirano je za otvaranje šest gastronomskih kućica u dvorištu palače Cedulin koje će tamo biti smještene do zadnjeg dana festivala.

- Tu će biti prezentirani uljari, solane, sirane, otočni proizvodi, autohtone namirnice zadarskog kraja i restorani uz svakodnevni "live cooking show". U subotu ujutro također će na Narodnom trgu biti predstavljene japanske borilačke vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova – kyudo, aikido i kendo što je djeci posebno zanimljivo - rekao nam je Ante Galić.

Od hrvatskih uzgajivača tune na festivalu će ove godine sudjelovati "Jadran tuna" iz Biograda i "Pelagos" iz Zadra. Za vrijeme trajanja cijelog festivala svi zadarski restorani koji će sudjelovati na gala večeri i "cooking shoowima", u svojoj restoranskoj ponudi nudit će riblja jela po promotivnim cijenama. U cjelokupnom programu se kao i svake godine mogu pronaći radionice origamija, ali i posebne, jednodnevne edukacije za profesionalne kuhare (stajat će 300 kuna).

Ovoga puta držat će ih hrvatski masterchef David Skoko u "Falkensteineru" na Boriku fokusirajući se na pripremu plave ribe.

20. travanj 2024 04:08