StoryEditorOCM
ObalaZATVORENA VRATA

Danas je Zadar krcat turistima s dva kruzera i gostima Wings for life utrke, svi rade osim info centra TZ-a! Zašto?

Piše Iva Ivanac
7. svibnja 2023. - 11:16

I Bog se odmarao sedmi dan...

Sudeći prema broju turista koje svakodnevno srećemo u gradu već smo debelo zagazili u turističku sezonu. Broju turista zasigurno je i doprinijela međunarodna utrka Wings for life World Run koja je postala jedna od najvažnijih trkačkih manifestacija u Hrvatskoj.

Koliko je ovaj događaj bitan za Zadar govori i činjenica kako je utrka i ove godine unaprijed rasprodana, a na startu na Liburnskoj obali naći će se šest i pol tisuća natjecatelja. 

Treba uzeti u obzir i to da natjecatelji utrke Wings for life u velikom broju slučajeva dolaze u pratnji prijatelja i članova obitelji koji su ih došli bodriti.

Za napomenuti je i kako će danas u Zadru boraviti i gosti s dva kruzera koji zajedno imaju kapacitet od gotovo 1400 putnika. 

A ako se netko od tih nekoliko tisuća posjetitelja koji ovu nedjelju borave u gradu poželi informirati o Zadru ili Zadarskoj županiji, u Turističko informativnom centru to neće moći napraviti. 

Naime, vrata Turističkog informativnog centra su zatvorena, jer TIC nedjeljom ne radi. Na vratima je uredno izvješeno radno vrijeme na kojem stoji kako TIC od ponedjeljka do petka radi od 8 do 20 sati, subotom od 9 do 13 sati, a nedjeljom je stavljen natpis "closed" što znači da je zatvoreno. 

Tako će današnjih nekoliko tisuća posjetitelja koji se nalaze na Poluotoku informacije o Zadru moći pronaći jedino online putem. Sreća da je Zadar turistički centar jer što bi bilo da nije. 

I dok TIC odmara, hvala Bogu na Google-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:47