StoryEditorOCM
S mora i krajatajila od obitelji

Djevojka koja je je rodila na Paklenici ipak znala da je trudna!?; ‘U šoku smo svi, srećom, žena mi je babica‘

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2023. - 15:09
Rodilja s Paklenice posjetila je svoju bebu u zadarskoj bolnici. Djevojka je došla u pratnji svoje majke i obiteljskog prijateljaJure Mišković/Cropix

Jutros oko 11 sati u rodilište zadarske Opće bolnice stigla je 22-godišnja Natasha, mlada majka koja se porodila u subotu poslijepodne u lugarnici Nacionalnog parka Paklenica, piše zadarski.hr.

Nevjerojatan porod usred Velebita još je nevjerojatniji zbog činjenice da je majka tvrdila kako uopće nije znala da je trudna. Svoju djevojčicu, koja je rođena bez ikakvih komplikacija, na svijet je donijela uz asistenciju djelatnika Nacionalnog parka, a majku i novorođenče djelatnici HGSS-a prebacili su u kanjon gdje su predani timu Hitne medicinske pomoći i potom prevezeni u zadarsko rodilište. Majka je u ponedjeljak otpuštena iz bolnice na vlastiti zahtjev, a danas je stigla u rodilište po svoju djevojčicu.

Visoka i vitka djevojka bila je u pratnji majke i svog hrvatskog domaćina, očevog prijatelja Borisa kod kojeg su ljetovali u Karinu kraj Obrovca. Uzrujala se kad je ugledala novinare ispred rodilišta, izjave nije željela davati niti razgovarati o događaju koji je već tri dana velika vijest u hrvatskim, ali i luksemburškim medijima, piše zadarski.hr.

- Svi smo još uvijek u šoku, ali najvažnije da je sve dobro završilo, da je malena dobro. Sve drugo će se riješiti. Obitelj poznajem već godinama, Natashin otac i ja smo zajedno radili u Luksemburgu i ovo je prvi put da su posjetili Hrvatsku. Veliki su obožavatelji Winnetoua i zato smo organizirali taj izlet na Velebit. Nitko od nas, ni u najluđim snovima, nije mogao zamisliti da će se dogoditi ovo što se dogodilo, da ćemo se vratiti s djetetom. Ljudi nas pitaju zašto smo trudnicu vodili na planinu. Pa nitko od nas nije znao da je trudna, shvatite, situacija je za svih bila šokantna. Pogotovo za njezine roditelje i sadašnjeg dečka s kojim se u vezi nekoliko mjeseci - govori nam Boris.

- Kad smo stigli do lugarnice, ona se požalila da joj nije dobro. Jako je povraćala, ali pretpostavili smo da joj je pozlilo od uspona. Ništa posebno na njoj se nije vidjelo, pa vidite je i danas, svega nekoliko dana kasnije. Međutim, porod je već bio počeo, a moja žena i njezina majka bile su babice. Ubrzo je došla ekipa iz Parka, a onda i sve druge službe. Meni je još uvijek sve to nevjerojatno, objašnjenja nema ni njezina obitelj. Je li ona to zatomila, je li tajila, teško je govoriti i njezinima najbližima, a kamoli nama. Ponavljam, najvažnije da je beba dobro. Sve drugo je život i iznenađenja koje on donosi, u ovom slučaju to je ova malena djevojčica- kaže Boris.

Međutim, kako neslužbeno doznajemo, djevojka je medicinskom osoblju kasnije ipak priznala kako je znala za trudnoću, ali zbog trenutno složenih životnih okolnosti, to je tajila od obitelji i sadašnjeg partnera s kojima je stigla na ljetovanje u Hrvatsku. Sada se u Luksemburg vraća s djevojčicom u naručju.

A ona će tijekom današnjeg ili najkasnije sutrašnjeg dana biti otpuštena iz rodilišta. Razvija se uredno, dobrog je zdravstvenog stanja, majka je posjećuje i kad se sredi sva potrebna papirologija, preuzet će malenu iz zadarske bolnice. Ime su joj već dali, ali, kažu, to će ostati njihova privatna stvar. U svakom slučaju bit će posebno, kao i način na koji je došla na svijet.

image

Rodilja s Paklenice posjetila je svoju bebu u zadarskoj bolnici. Djevojka je došla u pratnji svoje majke i obiteljskog prijatelja

Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image

Rodilja s Paklenice posjetila je svoju bebu u zadarskoj bolnici. Djevojka je došla u pratnji svoje majke i obiteljskog prijatelja

Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:47