StoryEditorOCM

VEČERAS NA ZADRU SNOVA: "Arhiviranje - tajni dnevnik umjetničke prakse"

Piše PSD.
12. kolovoza 2016. - 13:05

U petak, 12. kolovoza s početkom u 19 sati na 20. Zadru snova, Zadarski plesni ansambl izvest će predstavu "Arhiviranje - tajni dnevnik umjetničke prakse" koja je premijerno izvedena na Zadarskom kazališnom ljetu ove godine. Predstava je zajednički projekt svih izvođača i prati kronološki razvoj Zadarskog plesnog ansambla kroz tjelesnu umjetničku praksu protkanu intimnim preokupacijama sudionika.

Suodnos scenskog i plesnog pokreta jest prepoznatljiva tradicija ovog najstarijeg ansambla u Dalmaciji, a arhiviranje žive umjetnosti na sceni je tematika kojom se sudionici predstave bave u ovom umjetničkom i istraživačkom radu.

Atmosferi predstave pridonosi glazba Nenada Sinkauza i svjetlo Igora Petrovskog. Plesne ujetnice, u ovoj predstavi i pjevačice Lada Petrovski Ternovšek, Matea Bilosnić, Filipa Bavčević i Josipa Štulić su ujedno i koreografkinje.

Uz profesionalne plesače, sudjeluju i mlade snage, inače učenice Srednje škole suvremenog plesa u Zadru: Patricija Gospić, Maja Petani, Korina Oltran, Klara Zrilić i Dora Matija Antonina.

Koncept i režiju je osmislila Sanja Petrovski, uz Nives Šimatović Predovan, osnivačica i umjetnička voditeljica Zadarskog plesnog ansambla punih 25 godina.



Zadarski.hr
20. travanj 2024 15:35