StoryEditorOCM

PRODUŽENI VIKEND U KOMOŠEVI Modna revija, sinkronizirane plivačice, predstava i vaterpolo

Piše PSD.
14. kolovoza 2016. - 00:53
Predstava na maloiškom govoru, revija majica s glagoljskim natpisima i rukom rađene obuće, Maloiške pogačice i točka sinkroniziranog plivanja razlozi zbog kojih dio ovog produženog vikenda valja provesti u Malom Ižu, točnije u uvali Komoševi. Spomenuti program dio je projekta „Lipa naša Komoševa“ kojeg provodi udruga „Eko-Zadar“, a za kojeg su, uz pomoć voditeljica radionica i odraslih ukućana, zaslužna djeca koja ljetne praznike provode u ovom otočkom mjestu. 

U nedjelju 14. kolovoza niz događanja započinje u 18 sati na kupalištu kod uljarne kada je na rasporedu Kuharska radionica. Radionicu vodi Dijana Popovac, a djeca i mladi u dobi od svega dvije do petnaest godina po tradicionalnom će receptu pripremati Maloiške pogačice. Blagonakloni žiri procijenit će koliko su u tome bile uspješni. 

Slijedi modna revija koja je rezultat dviju radionica; radionice „Glagoljaški dizajn majice“ i radionice „Eko obuća“, obje održane pod vodstvom pod vodstvom prof. Mišele Nežić, a mali kreativci pokazat će kako su osmislili i realizirali svoje prijedloge za originalni maloiški uporabni suvenir. 

Večer završava izvedbom predstave „Priča sa škoja“ nastale u sklopu dramske radionice koju vodi prof. Barbara Kostović Punoš. Igrokaz prikazuje povijesne epizode maloiškg života, a nastao je dramatizacijom priča zabilježenih u knjizi Slavka Govorčina „Iž u smihu i gorčini“. U predstavi sudjeluje dvanaestero djece u dobi od 4 do 12 godina. Realizaciju su pomogle i vrijedne majke i bake Iva Lukin, Silvana i Marijana Lukin, te Josica Dunatov, a podršku je pružio i Davor Grzunov. Treba napomenuti kako su polaznici dramske radionice izradili i potrebne rekvizite, te oslikali platno za kulisu. 

Osim spomenutog, proteklih dana u Komoševi se, pod vodstvom trenerice prof. Tamara Smetko Martinov, vrijedno vježbalo sinkronizirano plivanje. Stoga će dan kasnije, 15. kolovoza, u poluvremenu tradicionalnog maloiškog natjecanja u vaterpolu, polaznice ove radionice izvesti program kojeg su pripremile. 

Projekt „Lipa naša Komoševa“ u vrijednosti od 9.999,00 HRK sufinancira Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša, a valja napomenuti kako su izvedbu predstave „Priča sa škoja“ donacijama pomogli i lokalni poduzetnici trgovina „Provišta“ i Maloižanin d.o.o., dok su nagrade za kuharsku radionicu osigurali Diža j.d.o.o., Maloižanin d.o.o. i caffe bar „Dagala“

Zadarski.hr

27. travanj 2024 02:44