StoryEditorOCM

SEZONA U HNK: 'GUŽVA' U PROGRAMU Stiže Tarik Filipović i kultno djelo „Maratonci trče počasni krug“!

Piše PSD.
27. rujna 2016. - 15:20
grupna-svi-m

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru počeli su upisi za pretplatu u kazališnoj sezoni 2016./2017., za koju je, u dramskoj pretplati, na programu 12 predstava.

- Već sada je iskazan veliki interes za premijere u produkciji HNK, radi se o dvije predstave, obje su intrigantne i kvalitetne – kaže ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić.

Prva premijera je autorski projekt Matjaža Latina, slovenskog redatelja koji prvi put radi u Zadru, a čija je predstava inspirirana tekstovima Edwarda Albeeja („Tko se boji Virginije Woolf?“), Woodyja Allena i Ingmara Bergmana. U predstavi naslovljenoj „Ostavljam te“ glumit će Jasna Ančić i Alen Liverić.

U koprodukciji HNK Zadar i Kazališta PlayDrama realizirat će se i praizvedba autorskog teksta Elvisa Bošnjaka „Ubojstvo u klubu Quasimodo“, koju režira Nenni Delmestre. Uz Elvisa Bošnjaka, u predstavi igraju Petra Kovačić i Alen Liverić.

Sezonu 20. listopada otvara Gradsko dramsko kazalište Gavella sa komedijom „Filumena Marturano“ Eduarda de Filippa. Predstavu je u svibnju ove godine na scenu postavio Dražen Ferenčina, a u brojnom ansamblu nastupaju poznati hrvatski glumci – Anja Šovagović, Dražen Kühn, Perica Martinović, Ivan Grčić

Zagrebački HNK također dolazi sa velikim ansamblom, odigrat će predstavu „Na kraju tjedna“, a poslasticom se već sada naziva dolazak Satiričkog kazališta Kerempuh koji dolazi sa kultnom crnom komedijom Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“. U njoj igraju Vilim Matula, Tarik Filipović, Elizabeta Kukić, Nikša Butijer, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Maja Posavec, Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić i Ivo Đuričić.

U Zadru će gostovati Teatar Gavran, Kazalište PlayDrama, Teatar Exit, Glumačka družina Histrion, HNK Split (sa popularnom „Bužom“), Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika, HNK Šibenik i Kazalište Moruzgva. 

Osim pretplate za 12 predstava, koja i ove godine za dosadašnje pretplatnike stoji 550 kuna, a za nove 800 kuna, HNK nudi i pretplatu „4+“ koja iznosi 200 kuna, te studentsku pretplatu koja za 200 kuna uključuje tri predstave i dva koncerta.
Upisi pretplate za dosadašnje pretplatnike traju do 30. rujna, a za nove od 3. do 14. listopada.

L.B.

16. travanj 2024 19:16