StoryEditorOCM
ĐiradaVELIKA ADVENTSKA FEŠTA U PAKOŠTANIMA

Lignjolov, morske delicije, Marijan Ban i Diktatori...

Piše Zadarski.hr
6. prosinca 2016. - 23:43
lignjolov-24

Športsko ribolovno društvo Pakoštane i ove godine organizira Veliku adventsku feštu LIGNJOLOV - 2. Otvoreno prvenstvo u lovu na lignje, koje će se održati 10. prosinca (subota) 2016. godine u centru mjesta Pakoštane.

Ovogodišnji Lignjolov bit će još sadržajniji i bogatiji u odnosu na prošlogodišnji koji je po broju prijavljenih ekipa od čak njih 78 te broju od 234 sudionika proglašen najuspješnijim prvenstvom u lovu na lignje u Hrvatskoj!

Uz bogat cjelodnevni program sa naglaskom na vaganje ulova i nagrađivanje pobjednika posebno ističemo večernji program uz gastro doživljaj gdje će cijelo mjesto kuhati, roštiljati, peči, pripremati kolače za sve sudionike i posjetitelje Pakoštana.

Od spize izdvajamo riblje specijalitete - friško ulovljene lignje na žaru, tunu na žaru, bakalar, rižoto... koji se kuhaju i pripremaju na otvorenome na desecima roštilja, velikih teća, tećica, velikoj tavi… a kojima ŠPR Pakoštane zajedno sa cijelim mjestom časti sve posjetitelje. Zabavu će dodatno zagrijati koncert Marijana Bana i Diktatora.

U potporu su uključeni svi: Općinu Pakoštane, TZO Pakoštane, obrti, ugostiteljski i turistički subjekte a posebno ističemo naše mještane Pakoštana koji sa iščekivanjem očekuju ovogodišnji Lignjov , koji se prometnuo u događaj o kojem se priča cijelu godinu.

Adventski duh manifestaciji daje i činjenica da ista ima humanitarni karakter.

 

P R O G R A M 2. Otvorenog prvenstvo u lovu na lignje Pakoštane 2016.

9:00 - Priprema marende za sve sudionike

10:00 - Početak prijava za Lignjolov

11:00 - „ Božićno drvce pod morem“

12:00 - Dječja biciklijada „ Mali ribar“

13:45 - Zatvaranje prijava za lignjolov

14:00 - Isplovljavanje/ početak lova

17:30 - Povratak/ završetak lova

17:45 - Vaganje

19:00 - Večera / VELIKA FEŠTA OD SPIZE

20:00 - Zabavni program / Proglašenje pobjednika , dodjela nagrada, lutrija

Koncert: MARIJAN BAN I DIKTATORI

19. travanj 2024 14:34