StoryEditorOCM
ĐiradaŠTO SE NUDI OVAJ VIKEND ZA ADVENT

Robert Mareković obišao dom kralja Elvisa pa stiže u subotu na zadarski Advent

Piše M.K.
9. prosinca 2016. - 10:53
SWING_000

Još jučer je frontman "Swingersa" Robert Mareković bio u Nashvilleu u Sjedinjenim Američkim Državama s nabrijanim dvodnevnim programom: koncert The Brian Setzer Orchestra, potom Studio B, Country Music Hall of Fame, dućan Jacka Whitea "Third Man Store", pa Johnny Cash Museum.

"Ovih 48 sati u Americi je bila suluda ideja, ali isplatilo se", stigao je Mareković čak i ažurirati status na facebook stranici. Na koncu brzopoteznog obilaska Amerike i još bržeg povratka u Zagreb, popularni DJ, radijski voditelj i autor kultne "Dolcevite", "Blue Moon" i "Povratka u budućnost" te pjevač nekadašnjih "Fantoma", uspio je posjetiti rodnu grudu jedinog pravog Kralja. Ako se još uvijek pitate tko je Kralj i kakve to ima veze s Memphisom u Tennesseeju, nemojte dalje ni čitati.

"Oko toga uopće nema priče. Elvis je jedini Kralj! Posjetio sam njegov grob, već sedmi put, a uspio sam i vidjeti izloženo božićno drvce koje je imao u svom domu", priča nam Mareković još uvijek svježe dojmove iz Memphisa.

Kada smo se čuli, bio je u svom zagrebačkom domu s mislima na subotu i nastup njegovih "Swingersa" u Zadru. Trg Petra Zoranića i pozornica "Adventa u Zadru" nakon prošlotjednog nastupa Nene Belana ponovno će se ispuniti rockabilly zvukom uz zrno pin-upa i vintage kulture . Hoće reći - dobrom, starom glazbom.

"Nismo zvijezde poput Belana, ali garantiramo sjajan provod i puno dobre glazbe. Neće biti dosadno, jer gdje god sviramo - tu se pleše. Drugo, naša pjesma Sretan Božić svakome već nas godinama čini neizostavnim glazbenim dijelom Božića", navodi Mareković i obećava sjajan provod s puno plesa. Čovjek čiji je prepoznatljivi vokal uz klasičnu kokoticu obilježio hrvatsku rockabilly scenu, posljednje gostovanje u Zadru imao je prilikom otvorenja "Cinestara". Dakle jako, jako davno. Vrijeme je za povratak u najjačem sastavu s osmoricom "Swingersa", o čemu zagrebački pjevač još kaže:

"Istina, zaželio sam se Zadra, ne samo kao izvođač već i privatno. Imam prijatelje i puno lijepih uspomena s prijateljicama. S Fantomima sam često dolazio, ali nekako je ispalo da nas nije bilo osam godina u Zadru. Zato se svi jako veselimo nastupu".

Robert Mareković & "Swingersi", subota, 10. prosinca u 20 sati na Trgu Petra Zoranića.

19. travanj 2024 02:25