StoryEditorOCM
ĐiradaMEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA U ZADRU

Danas se predstavlja Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru

Piše Lora Vukovarac
9. prosinca 2016. - 11:34
mdljud.p

Davne 1948. godine Pariz je bio domaćin skupštine na kojoj su Ujedinjeni narodi potpisivanjem "Opće deklaracije o pravima čovjeka", priznali, između ostalog, i pravo svakog pojedinca na život, slobodu i sigurnost. Taj monumentalni događaj obilježava se svakog 10. prosinca kao "Međunarodni dan ljudskih prava".

Kako ga ne bi zaboravili ni Zadrani, pobrinut će se danas udruga CINAZ (udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti) i Odjel za podršku žrtama i svjedocima Županijskog suda u Zadru. Naime, u 18 sati, na Trgu Petra Zoranića 1, Dragana Marina održat će predavanje pod nazivom : "Predstavljanje Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru". Na predavanju će svi nazočni imati priliku ne samo naučiti nešto više o spomenutom Odjelu i pravima žrtava kaznenih djela, već i kako volontiranjem pomoći tim istim žrtvama.

Predavanje je otvoreno svim građanima i građankama grada Zadra, a ukoliko se među njima nađe i onih željnih volontiranja, nakon predavanja moći će ispuniti formulare o volontiranju.

 

20. travanj 2024 11:22