StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS KONCERT ZORANA JELENKOVIĆA

Završava 'Advent u Zadru' kojeg je posjetilo dvostruko više domaćih i stranih turista nego lani!

Piše Zadarski.hr
6. siječnja 2017. - 11:45
advent_zadar10-021216_resize.JPG

Drugo izdanje manifestacije "Advent u Zadru" tijekom prosinca 2016. godine privuklo je u Zadar 41 posto više domaćih i stranih gostiju na noćenju nego u isto vrijeme 2015. godine. Domaći i inozemni gosti ostvarili su u prošlom mjesecu 21,478 noćenja za razliku od 2015. godine kada je sustav Hrvatske turističke zajednice zabilježio 12,795 noćenja domaćih i stranih turista.

U Zadar  je u prosincu 2016. godine  došlo 9,537 gostiju, a godinu prije toga 6,225, što je povećanje od 34,8 posto.

U pet tjedana turističke, gastronomske i blagdanske manifestacije Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra uložili su oko milijun kuna.

"Advent u Zadru" objedinio je i niz manjih eko i gastro manifestacija u svoj program - "Dane sunca", "Eko-Zadar" i "Naši mali gušti", kao i potom mnoštvo radionica za djecu i

Atrakcija za djecu i mlade - od zajedničkog čekanja Svetog Nikole i Svete Luce, nastupa župnih i školskih zborova do utrke Djedova Božićnjaka i puno sponzorskih nagradnih igara.

Klizalište "Ledeni park" još uvijek radi, a dosadašnji program ponudio je klizanje i ples na ledu, brucošijade, obiteljske „pakete“ na klizalištu, igraonice, ugostiteljski objekt, disko večeri, koncerte i atraktivne hokejaške utakmice.

Manifestacija „Advent u Zadru“ završava danas, 6.siječnja, koncertom Zorana Jelenkovića na Trgu Petra Zoranića, s početkom u 20 sati.

„Đir po gradu“ se, pak, nastavlja do 15.siječnja, koji uključuje ručak ili večeru u zadarskim restoranima po popularnim cijenama od 60 kuna. Dio „Đira po gradu“ su i popusti u brojnim trgovinama i kafićima.

19. travanj 2024 23:22